Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker grondstoffen en afval (zzp)

Posted Jun 21, 2022
Project ID: YIS000772
Location
Boxtel, Noord-Brabant
Timeline:
6 months
Starts: Jul 4, 2022
Ends: Dec 31, 2022
Hours/week
8 hrs/week
Payrate range
55 - 65 €/hr
Application Deadline: Jun 24, 2022 2:00 PM

Startdatum zo snel mogelijk

Einddatum 31-12-2022

Uren per week: 8 uur 

Richttarief max 65,-

 

 

Wat je gaat doen

Meer afvalscheiding, meer hergebruik van afvalfracties en structureel schonere dorpen zijn belangrijke ambities voor de gemeenten. In 2020 is het beleid (inzamelfrequentie van fracties) op de afvalinzameling in beide gemeenten aangepast en de evaluatie staat gepland voor 2023. In de gemeente Boxtel wordt gewerkt met een eigen inzameldienst en beheer van de milieustraat. In de gemeente Sint Michielsgestel zijn deze activiteiten op dit moment uitbesteed.

 

Als beleidsmedewerker grondstoffen en afval bestaan jouw werkzaamheden o.a. uit:

·        Je neemt het voortouw en geeft invulling aan de gemeentelijke afval- en reinigingstaken, je denkt na over de strategisch koers en je ziet jezelf makkelijk samenwerken met de verschillende teams binnen de gemeente en de stakeholders buiten de organisatie in de afvalketen.

·        Je ontwikkelt koers- en beleidsplannen en de bijbehorende uitvoeringsplannen voor het domein afval en reiniging en je bewaakt realisatie van de vastgestelde beleidsdoelen.

·        Je vertaalt de visie op afval en reiniging naar projecten en beheerplannen en initieert beleidsonderzoek.

·        Als budgetbeheerder lever je een bijdrage aan de P&C cyclus van de gemeente (begroting, rekening, rapportages);

·        Je denkt mee bij beleidstrajecten van andere afdelingen en programma’s, zoals het programma duurzaamheid en de omgevingsvisie.

·        Je presenteert visies, plannen en dilemma’s aan burgers en bestuur.

 

Jouw kwaliteiten

·        Een verbinder, die graag het gesprek aangaat met andere beleidsvelden en externe stakeholders en daarbij ook mensen aan de (te ontwikkelen) visie weet te binden

·        Een probleemoplosser, die met een goed ontwikkeld analytisch vermogen op basis van gedegen beleidsonderzoek en voorstellen overtuigend draagvlak weet te creëren voor beleidsplannen bij hoger management en gemeentebestuur.

·        Een resultaatgerichte doorzetter, die zelfstandig, integraal en klantgericht de leiding neemt in een team, maar zich ook kan schikken in een rol als teamlid.

  • Een politieke sensitieve bruggenbouwer, die weet wat er in de raadscommissies en raadsvergaderingen speelt en daarop inspeelt en anticipeert.
  • Een wereldverbeteraar, die grote affiniteit heeft met duurzaamheid en circulaire economie en die graag de gemeenten Boxtel en Sint Michielsgestel verder wil helpen daarin serieuze stappen te maken.

 

·        Jij hebt een relevante HBO opleiding afgerond en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met bestuurlijke en technisch inhoudelijke advisering bij voorkeur op het gebied afval en reiniging;

 

Het team

Je gaat werken bij het team Inrichting, Verkeer en Reiniging (IVR). Met een groep van 20 collega’s houden we ons bezig met de beleidsmatige advisering met betrekking tot inrichtingsprojecten in de openbare ruimte van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

 

 

Similar projects

+ Search all projects