Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker economische zaken (zzp)

Geplaatst 25 aug. 2022
Project ID: YIS 9119925
Plaats
Geldrop, Noord-Brabant
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 5 sep. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 sep. 2022 15:30

Startdatum zo snel mogelijk

Einddatum 31-3-2022

Richttarief 61,50, geen knockout

Uren:  16

 

Vanwege verlof van de vaste beleidsmedewerker zoeken we voor een vaste periode van september 2022 t/m 1 april 2023 16 uur een beleidsmedewerker economische zaken.

 

In februari 2022 is het economische beleid vastgesteld. Geldrop-Mierlo zet zich in op een brede duurzame economische ontwikkeling. In het beleid hebben we 3 focusgebieden benoemd: Centra, bedrijventerreinen en recreatie / toerisme. In de kern gaat het erom dat we een toekomstbestendig ondernemersklimaat willen, dat de recreatieve mogelijkheden worden verbreedt en dat we Geldrop-Mierlo nog meer profileren en sterk neerzetten als toeristisch/ recreatief aantrekkelijk gebied.

 

In de lijn van het vastgestelde beleid zijn een aantal onderwerpen die moeten worden opgepakt. De beleidsmedewerker zal zich gaan bezig houden met in ieder geval deze onderwerpen:

-         Evenementenbeleid: Het evenementenbeleid updaten/schrijven met het oog op kwaliteit van evenementen, congruentie van evenementen en helderheid over het gebruik van evenementenlocaties.

-         Clustering bedrijventerreinen (bedrijventerreinenstrategie) updaten / herschrijven waarin staat wat er per bedrijventerrein wenselijk en mogelijk is, maar ook hoe de gemeente het ondernemersklimaat kan verbeteren. Verder, moet in het document naar voren komen hoe we meer jonge en innovatieve ondernemers kunnen laten vestigen in Geldrop-Mierlo.

-         Regionale overleggen (V&E): Actief deelnemen aan het regionaal overleg Voorzieningen en Evenementen, en de wethouder op de hoogte brengen van de diverse recreatieve ontwikkelingen die er spelen in de regio.

-         Arbeidsmarkt: Samen met de afdeling Samenleving actief optrekken bij de deelneming aan het regionaal overleg over de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel.

 

De medewerker zal terecht komen in de vakgroep Economie, bestaande uit 3 personen, waaronder de accountmanagers. Het is een zelfstandig en hechte groep met goede warme contacten met de organisatie, elkaar en het bedrijfsleven.

 

De vakgroep economie is onderdeel van het team Strategie en Beleid Ruimte. Een team van ongeveer 20 personen, onderdeel van de afdeling Ruimte. Dit team is het vakinhoudelijke ruimtelijke beleidsteam van de gemeente: economie, verkeer, grondzaken, planeconomie, stedenbouw.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten