Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker ecologie / soortenbeleid (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2024
Project ID: YIS 9167111
Plaats
Leeuwarden
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 13 okt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 okt. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar

Aantal uren week: 32-36 uur p/w

Inschaling: 11 CAO Provincie

Voorsteltermijn: 10 oktober 12 uur

Terugkoppeling: 14 oktober

Gesprekken: - 16/10 13-16 uur gesprekken 17/10 14-15.30 uur gesprekken

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

Provincie Fryslân

Standplaats: Leeuwarden


Inhoud van de functie

Als provincie werken we samen met het Rijk en onze Friese partners aan de ontwikkelopgave natuur/-beheer, versterken biodiversiteit en soortenbeleid. Bij soortenbeleid gaat het om zowel beheer en schadebestrijding en om bescherming. Denk bijvoorbeeld aan ganzen, hoefdieren, weidevogels, bever en de wolf. Soortenbeleid leeft en krijgt bestuurlijk en in de media veel aandacht. Ben jij de beleidsmedewerker die de uitdaging aan gaat om samen met het provinciaal bestuur en je collega’s het soortenbeleid verder te brengen? Dan gaan we graag met jouw in gesprek over een uitdagende opdracht bij ons team.

Je maakt onderdeel uit van het team Landbouw en Natuur. Je werkt zelfstandig aan de ontwikkeling en de uitvoering van het soortenbeleid. Je inzet wordt gevraagd op het ganzendossier, de wolf en bever.  Daarnaast pak je samen met je collega’s nieuwe ontwikkelingen op die zich voordoen binnen het soortenbeleid, landelijk en Europees. Je adviseert de verantwoordelijk portefeuillehouder van GS over politiek-bestuurlijke kwesties en brengt deze verder. Dit doe je in overleg met de coördinator soortenbeleid en de teammanager.


Wat vragen wij

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve collega met aantoonbare ervaring als beleidsmedewerker/ecoloog op HBO/WO niveau.

Als strategisch beleidsmedewerker heb je inhoudelijke kennis en affiniteit met het onderwerp. Je kunt goed samenwerken en bent in staat om gemakkelijk verbinding te maken met collega’s uit andere werkvelden en onze partners binnen en buiten de provincie.

Verder is het belangrijk om te beschikken over strategisch inzicht, bestuurlijke sensitiviteit, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Je schrijfvaardigheid is uitstekend en daarnaast kun je ook goed presenteren. Dit doe je intern, maar ook extern. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten