Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker/bestuursadviseur vluchtelingen en openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 8 apr. 2024
Project ID: YIS 9154779
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
65 - 76 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2024 12:00

Startdatum; zsm

Einddatum: 31-12-2024

Aantal uren; 32-36

Max tarief: 76,-

Schaal: 10A

Gesprekken vinden plaats op 18 april of in de week van 22 t/m 25 april, evt kan het ook eerder!

Kandidaat moet beschikken over werkervaring en beleidsmatige kennis op het gebied van Vluchtelingenbeleid en Openbare Orde en Veiligheid



Beleidsmedewerker/bestuursadviseur vluchtelingen en openbare orde en veiligheid

Binnen de gemeente Ouder-Amstel wordt gewerkt aan opvang voor asielzoekers en aan openbare orde en veiligheid. Binnen deze taakvelden is er veel te doen en de werkzaamheden breiden steeds meer uit. Daarom zoeken we tijdelijke versterking om de collega’s te ontlasten, met name als het gaat om de bestuurlijke processen en stukken die onderdeel uitmaken van de taken.

In de gemeente Ouder Amstel loopt nu een zoektocht naar een asielzoekerscentrum, met een raadsbesluit na de zomer. Daarnaast werkt Ouder-Amstel aan de huisvesting voor statushouders (in flexwoningen), alleenstaande minderjarige vluchtelingen en voor 220 vluchtelingen uit Oekraïne. Je werkt veel samen met de programmamanager vluchtelingen, de strategisch communicatieadviseur, collega’s van openbare orde en veiligheid en daarnaast met verschillende collega’s zoals van de afdelingen Ruimte en Gebiedsontwikkeling en de uitvoeringsorganisatie DUO+. Ook zijn er samenwerkingspartners buiten de gemeente, zoals het COA, de gemeente Amsterdam, de regio Amsterdam-Amstelland en verschillende maatschappelijke organisaties.

Op het gebied van openbare orde en veiligheid en deze werkzaamheden nemen alleen maar toe. De gemeente heeft de nodige taken te doen in samenwerking met andere gemeenten, binnen de Veiligheidsregio en de politie. Geregeld is het nodig annotaties te maken, (intern)n overleggen voor te bereiden en raadsstukken te maken. Uiteraard werk je ook intern samen met collega’s van zowel ruimte als samenlevingszaken, maar ook met juristen en handhaving van onze uitvoeringsorganisatie DUO+. Bij zowel het programma vluchtelingen als bij openbare orde en veiligheid is er behoefte aan tijdelijke collega met expertise en ervaring op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid/Vluchtelingen beleid die goed is in het schrijven van bestuurlijke stukken. Het voorbereiden van stukken voor college en gemeenteraad, voorbereiden van vergaderingen van de Veiligheidsregio, slimme processen weet te formuleren, kan plannen en overzicht kan houden.

Ben jij goed in de gevraagde werkzaamheden, ben je pionier in deze werkvelden en vind je het leuk deze te doen, mee te denken en te adviseren? Reageer dan op deze interessante functie waarbij je ook direct rapporteert aan de gemeentesecretaris.

Functie-eisen

ü HBO / WO werk- en denkniveau

ü Ervaring met werken voor een gemeente

ü Ervaring op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid

ü Ervaring op het gebied van Vluchtelingenbeleid

ü Politiek-bestuurlijk sensitief

ü Gericht op samenwerken

ü Goed in schrijven van bestuurlijke teksten

ü Goed in plannen en het bewaren van het overzicht

ü Hands-on

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten