Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidscoördinator integrale veiligheid (zzp)

Geplaatst 3 feb. 2023
Project ID: YIS 9128000
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 9 feb. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 feb. 2023 17:00

Wij zijn op zoek naar een Beleidscoordinato/beleidsadviseur voor de afdeling Veiligheid en Naleving, team Beleid. 

Het betreft een functie in schaal 12, CAO gemeenten, voor 32 uur per week, start zsm tm augustus 2022. 

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Helmond wil een stad zijn van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt. Maar ook in het centrum van de stad, in het winkelgebied, op bedrijventerreinen. En verder: in De Peel, in de regio Oost-Brabant, want (on)veiligheid houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Veiligheid in de zin van zo weinig mogelijk criminaliteit en overlast. Maar ook veiligheid in de zin van veiligheidsgevoel. Daar staan ze voor, daar werken ze aan. Door veiligheidsproblemen zo goed mogelijk te voorkomen. En problemen die zich tóch voordoen, breed aan te pakken.Gemeente Helmond werkt samen met een scala aan organisaties. Traditionele veiligheidsorganisaties zoals politie, Openbaar Ministerie, brandweer en veiligheidsregio, het Zorg- en Veiligheidshuis en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum. Maar ook zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen. En maatschappelijke partners zoals woningcorporaties, ondernemersverenigingen, de industrie en kennispartners.

 

Gemeente Helmond gaat veiligheid en naleving in de komende jaren op een andere manier te lijf. Een brede aanpak en slimme verbindingen komen nog meer voorop te staan. Vier sporen krijgen extra nadruk: 1. de relatie tussen veiligheid en leefbaarheid, 2. de verbinding van zorg en veiligheid, 3. intensief gebruik van de mogelijkheden van technologie en innovatie en 4. inzetten op actieve deelname van inwoners en ondernemers. Deze vier sporen zijn opgenomen in het Masterplan Veiligheid en Naleving.

 

De uitdaging

Als beleidscoördinator geef je gemeente breed gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van openbare orde en veiligheid en de integrale aanpak daarvan

- Je bent het centrale aanspreekpunt.

- Je hebt oog voor de bijzondere verantwoordelijkheid van de burgemeester m.b.t openbare orde en veiligheid in de gemeente.

- Je geeft vorm aan visies, strategisch en integraal beleid en zorgt voor een integrale effectieve uitvoering van het veiligheidsbeleid.

- Je bevordert en coördineert daarbij het complementair werken tussen gemeentelijke diensten en externe partners.

- Je onderkent het belang van intergemeentelijke en regionale samenwerking in het werkveld, overbrugt optredende belangentegenstellingen en behartigt daarbij de belangen en positie van de gemeente Helmond.

- Daarnaast neem je deel aan de (lokale) crisis- en rampenorganisatie. 

 

De ideale kandidaat beschikt over…

-       Je doorgrondt en analyseert het probleem in zijn volle complexiteit, legt verbanden en anticipeert op de toekomst.

-       Je coördineert de uitvoering van het veiligheidsbeleid.

-       Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid en bent in staat om complexe thema’s in kernwoorden weer te geven. Als persoon kenmerk je je doordat je een duidelijke visie hebt, in staat bent deze voor het voetlicht te brengen en deze ook in actie om te zetten.

-       Je beweegt je makkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving, bent bekend met besluitvormingsprocessen en weet welke omgevingsfactoren van invloed kunnen zijn.

-       Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

-       Je beschikt over juridische kennis van de burgemeestersbevoegdheden.

-       Je bent zowel een denker als een doener, pakt waar nodig de regierol en geeft sturing aan jouw thema.

 

Verder beschik je over:

  • afgeronde WO- opleiding, bij voorkeur op het gebied van criminologie en/of bestuurskunde;

  • verantwoordelijkheidsgevoel; je neemt verantwoordelijkheid, je bent zichtbaar eigenaar op het thema Veiligheid en neemt het voortouw;

  • analytisch vermogen; je maakt complexe analyses en beschikt over een helikopterview

  • deskundigheid; je bent deskundig en blijft proactief op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied

  • onafhankelijkheid; je kan goed opereren in een turbulente omgeving met tegengestelde belangen

  • visie; je hebt een duidelijke visie op veiligheid en kan prioriteiten stellen in de aanpak en de thema’s.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten