Gemeenteprojecten
Freelance beleidsadviseur zorg en veiligheid (zzp)
Startdatum: 01-03-2024
Duur: 10 maanden
Inzet: 24-28 uren per week
Schaal 11, cao Gemeenten
Een zzp'er moet beschikken over een eenmanszaak of BV met enig bestuurder
Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Zorg en Veiligheid met aandachtsgebied Maatschappelijke Opvang. Het gaat om een tijdelijke functie van 10 maanden voor 24 tot 28 uren per week.
Achtergrondinformatie
Gemeente Groningen werkt, conform het landelijk Actieplan Dakloosheid, aan een actieplan specifiek voor de opgave in de gemeente Groningen. Ze hebben de ambitie om dakloosheid te voorkomen en daar waar dit niet voorkomen kan worden mensen zo spoedig mogelijk te herhuisvesten met als doel toegang tot de Maatschappelijke Opvang zo veel mogelijk te voorkomen. Vanuit dit plan werken ze samen met vele stakeholders; intern binnen de gemeente (domeinoverstijgend), zorgaanbieders, woningcorporaties en ervaringsdeskundigen.
Wat ga je doen?
De directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO), team Beschermd Wonen & Opvang werkt aan het Groningse Actieplan Preventie Dakloosheid en legt de nodige verbindingen met alle stakeholders. Om te komen tot passende vormen van huisvesting zijn er een aantal initiatieven die ze door willen ontwikkelen, zoals het project Grevingaheerd (10 studio's in de wijk Beijum waar mensen die tijdelijk niet meer thuis kunnen zijn terecht kunnen om met ondersteuning vanuit de WIJ weer te komen tot stabiliteit op het gebied van wonen).
Samen met de beleidsadviseurs en de stakeholders ga je aan de slag om projecten een impuls te geven, te realiseren en te monitoren op de effecten.
Je bent in staat om regie te voeren op (complexe) processen op het gebied van beleidsontwikkeling, operationalisering en -evaluatie.
Daarbij ben je in staat om relevante netwerkcontacten met diverse instellingen te onderhouden en uit te bouwen. Je bent een bruggenbouwer en verbinder. Je hebt contact -en stemt af- met alle lagen van de organisatie: van uitvoering tot wethouder.
Waar kom je te werken?
Je maakt deel uit van het team Beschermd Wonen & Opvang van de directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Het is één van de drie beleidsteams van de afdeling WMO, BW/MO en Zorg en Veiligheid. De totale afdeling bestaat uit zo'n 25 medewerkers.
Wat vragen wij van jou?
Hbo- of Wo werk- en denkniveau;
Ervaring in een soortgelijke rol en soortgelijke omgeving;
Kennis en expertise op het gebied van dakloosheid/Maatschappelijke Opvang en weet de verbinding met andere beleidsterreinen te leggen;
Strategisch en innovatief denkvermogen;
Je bent een stevige persoonlijkheid, die op specifieke onderwerpen ook een inhoudelijk gesprekspartner kan zijn, tegenstrijdige belangen en weerstand herkent en hierop kan inspelen. Je bent tegelijk resultaatgericht en diplomatiek, waardoor je zorgt voor draagvlak en verbinding;
Je bent iemand die makkelijk een netwerk opbouwt en onderhoudt.
Wat krijg je van ons?
Salaris schaal 11 conform cao Gemeenten - inschaling afhankelijk van kennis en ervaring;
Een opdracht voor 24 tot 28 uren per week voor de duur van ongeveer 10 maanden;
Mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken (in overleg).