Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur wonen (zzp)

Geplaatst 9 mei 2023
Project ID: YIS 9133411
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 1 dec. 2023
Tarief
70 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 jun. 2023 14:00

Startdatum: Zsm

Einddatum: opdracht is voor 6 maanden daarna is verlenging mogelijk

Uren: 24 tot 36 uur

Thuiswerken: 50% vanuit huis 50% op kantoor

Schaal: 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De gemeente Almere is op zoek naar een uitvoerend beleidsmedewerker wonen, met aandachtsgebied wonen voor aandachtsgroepen. Jij bent de woonspecialist die weet hoe complexe beleidsambities over de huisvesting van aandachtsgroepen doorvertaald kunnen worden in werkzame (samenwerkings)afspraken en uitvoeringsregels.

WAT GA JE DOEN

Wonen is hot! Inwoners die uitstromen uit 24-uurs zorginstellingen, jongeren en starters, vergunninghouders én andere inwoners strijden om een eigen plek op de woningmarkt. De beschikbaarheid van betaalbare sociale huurwoningen is schaars. Daar waar er in buurten veel sociale huurwoningen staan, staat de leefbaarheid van wijken onder druk. Het organiseren van woonruimte voor aandachtsgroepen is een zeer urgente, maar ook enorm complexe opgave.


Jij vertaalt de opgestelde beleidskaders uit de woonvisie en het beleidskader wonen-zorg in de praktijk. Je hebt het vermogen om complexe opgaven te doorzien en maakt acties voor korte- en lange termijn.

Concreet betekent dit dat je werkt aan de doorontwikkeling van ‘Thuis in de Wijk’. ‘Thuis in de Wijk’ is een set afspraken tussen corporaties, zorginstellingen en gemeente, ontwikkeld om de overgang tussen intramurale 24-uurs zorg en zelfstandig wonen te verbeteren. Je ondersteunt de projectleider met het organiseren van het netwerk van samenwerkende organisaties en werkt inhoudelijk mee aan het maken van nieuwe werkafspraken tussen de betrokken organisaties. Ook komen er regelmatig vraagstukken over uitzonderlijke situaties binnen van de samenwerkende organisaties (casuïstiek) die je –samen met collega's- voorziet van een antwoord. Daarnaast houd je je bezig met de uitvoering van de ‘doorstartregeling’ en het verder verbeteren van de uitvoering van beleid ten aanzien van diverse doelgroepen, zoals ex-gedetineerden en uitstromers uit de ‘Blijf van mijn Lijfhuizen’.


WIE BEN JIJ

  • Allereerst ben je een betrokken collega en in staat om belangen van organisaties, inwoners en gemeente met elkaar te verbinden. Jij kunt complexe opgaven doorgronden en praktisch doorvertalen. Je maakt je nieuwe materie snel eigen en je kunt taken snel overnemen. Daarnaast durf je knopen door te hakken.

  • Jij bent de verbinder van beleid met uitvoering. Je kunt makkelijk schakelen in gesprekken met bestuurders en uitvoerenden, zowel intern als met onze partners, zoals corporaties, zorginstellingen en projectontwikkelaars. Communicatief ben je dus sterk: toegankelijk en omgevingssensitief.

  • Ervaring met wonen en ervaring binnen een ambtelijke organisatie of corporatie is een pre.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten