Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur Wmo, met aandachtsgebied zorg en veiligheid (zzp)

Geplaatst 23 mei 2022
Project ID: YIS 9115166
Plaats
Krimpen aan den IJssel
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 jul. 2022
Einde: 1 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum 01-07-2022

Duur opdracht: 5 maanden

Aantal uur per week: 32 uur

Schaal: 11 cao gemeenten

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

 

BELEIDSADVISEUR WMO, MET AANDACHTGEBIED ZORG EN VEILIGHEID

 

Wil jij met jouw werk echt van betekenis zijn voor onze inwoners? Ben jij de beleidsadviseur die zorgt een goede verbinding tussen het zorg- en veiligheidsdomein? Kan je naast goed schrijven ook goed netwerken? Wil jij graag samenwerken met inspirerende collega’s ter vervanging van één van onze collega’s die met zwangerschapsverlof is? Word dan beleidsadviseur bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

Binnen het Cluster Beleid Samenleving en Bestuursadvies werken vier teams met in totaal ongeveer 30 medewerkers. Het team Beleid Samenleving ontwikkelt beleid voor het sociaal en maatschappelijk domein en zorgt dat dit beleid wordt uitgevoerd. Concreet gaat het om de onderwerpen: jeugdhulp, de Wmo en Participatiewet, kinderopvang, onderwijs, sport, cultuur en gezondheidsbeleid.

 

Binnen het subteam Wmo wordt gezocht naar een tijdelijke vervanger tijdens het zwangerschapsverlof van één van de collega’s. De functie richt zich voornamelijk op thema’s die vallen tussen het zorg- en veiligheidsdomein. Denk hierbij aan thema’s als personen met verward gedrag, mensenhandel, pilot Wijk GGD, maar ook dementie. Daarnaast ben je accounthouder van een Verbonden Partij en een stichting. Hierbij is strategische advisering van B&W belangrijk. Je maakt voortdurend de balans op tussen de belangen vanuit de inwoners en de gemeente en de ketenpartners.

 

Als beleidsadviseur ontwikkel je nieuw beleid. Maar minstens zo belangrijk is het evalueren van dit beleid. Binnen deze functie doe je dit voor thema’s die vallen tussen het Zorg- en Veiligheidsdomein. Hierbij ben je altijd in contact met de ketenpartners en belangenorganisaties. Je bent dus goed in netwerken en in het afwegen van (soms tegenstrijdige) belangen. Daarnaast zijn we in Zuidplas proactief. Dit houdt in dat we helpen het beleid in de uitvoering te brengen. Deins jij er niet voor terug om scherpe analyses te maken, binnen (soms grote) netwerken te opereren en in de uitvoering gas te geven op een thema vanuit een beleidsstuk? Dan zou deze functie goed bij jou kunnen passen.

 

Daarnaast vertegenwoordig je de belangen van de gemeente in een grote regionale samenwerking. Op dit thema werk je nauw samen met collega’s uit andere clusters en regiocollega’s. Voor dit thema is het belangrijk dat je ervaring hebt met Verbonden Partijen en bestuurlijke advisering. 

 

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor een thema vóórdat het beleid wordt, tot en met de uitvoering en evaluatie van het beleid. Wij pakken thema’s van begin tot einde aan en laten niet los tussentijds. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het cluster, met burgemeester en wethouders, met partners uit het werkveld en met belangenorganisaties. Dit betekent dat jij voor jouw thema’s dé contactpersoon bent die het thema en werkveld door en door kent. Voor sommige thema’s werken we samen in de regio. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om lokale belangen in te brengen, en regionale ontwikkelingen ‘thuis’ te brengen.

Je adviseert de burgemeester en wethouders op thema’s. Daarnaast leg je belangrijke ontwikkelingen of keuzes voor aan de gemeenteraad.

 

Kortom: wij zoeken een beleidsadviseur die een echte aanpakker is. 

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Overleggen met partners in het werkveld

·        Strategische keuzes kunnen maken wat bepaalde ontwikkelingen betekenen voor Zuidplas

·        Projectleider zijn van de pilot Wijk GGD

·        Uitvoering geven aan het beleid

Organiseren van bijeenkomsten voor ketenpartners of belanghebbenden.

 

Jij neemt mee: 

·        Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau.

·        Het heeft de voorkeur als je werkervaring hebt binnen het zorg en veiligheidsdomein, of met Verbonden Partijen

·        Je hebt ervaring met projectleiderschap.

·        Je houdt van aanpakken en bent een netwerker, maar hebt ook de discipline om lange stukken te analyseren.

Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

 

Daarnaast ben je verzekerd van een leuke en uitdagende opdracht bij de Gemeente Zuidplas. Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 5 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten