Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur vluchtelingen en opvang (zzp)

Geplaatst 20 sep. 2024
Project ID: YIS 9166200
Plaats
Diemen
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 30 sep. 2024
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
80 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 sep. 2024 12:00
  • Schaal 11

  • Tarief € 90 Max

  • 32-36 uur per week

  • Startdatum; zo snel mogelijk

  • Einddatum; 01-02-2025

  • Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV

  • Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!.



De gemeente Diemen is op zoek naar een beleidsadviseur vluchtelingen en asielopvang.

Diemen is een snelgroeiend dorp. De drempels zijn laag. Inwoners lopen zo even binnen en ook als collega’s zoeken we elkaar makkelijk op. Tegelijkertijd staan we voor dezelfde uitdagingen als een grote stad. Dus grote ambities voor bereikbaarheid, sociale vraagstukken en woningbouw. En ook bestaanszekerheid vraagt onze aandacht. Dit maakt werken in Diemen zo leuk en interessant. En dan is de gemeente Diemen ook nog best eigenwijs. We zijn echte doeners, maar werken niet zonder plan. We hebben een informele werkcultuur en zijn graag op zoek naar oplossingen.

Over de opdracht

De gemeente Diemen wil haar verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan een goede opvang van vluchtelingen. Dat doen we niet alleen omdat er een landelijke taakstelling voor statushouders, ontheemden uit Oekraïne en vanuit de Spreidingswet geldt, maar ook omdat we mensen die huis en haard zijn ontvlucht een menswaardige en goed georganiseerde opvang wil bieden. Na de start van de oorlog in Oekraïne is binnen de gemeente een crisisteam gestart om de opvang voor Oekraïners te organiseren. Daarnaast is er op 1 februari 2024 de Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen, ook wel bekend als de Spreidingswet, in werking getreden. Op dit moment wordt er gewerkt aan een meer toekomstbestendige organisatiestructuur, om uit de crisisorganisatie te treden. Er is een structuur opgezet om de opvang van vluchtelingen te realiseren en vluchtelingen in de gemeente te ondersteunen. Onder vluchtelingen verstaan we asielzoekers (inclusief alleenstaande minderjarige vluchtelingen) en Oekraïense ontheemden. Het gaat om een nieuwe functie/opdracht binnen het team Beleid Samenleving.

Je plek in de organisatie

Je bent onderdeel van het Team Beleid Samenleving. Een energiek en ambitieus team bestaande uit beleidsadviseurs die samen de schouders zetten onder complexe opgaven. Tegelijkertijd werk je nauw samen met diverse teams om te zorgen dat beleid en uitvoering goed op elkaar is afgestemd. Het bevorderen van de integrale samenhang tussen verschillende beleidsvelden als participatie, welzijn, zorg, arbeidsmarkt, onderwijs en veiligheid behoort tot jouw takenpakket.

Wat ga jij doen?

Omdat het om een nieuwe functie/opdracht gaat, ga je je eigen beleidsveld binnen de gemeente opzetten.

  • Je eerste klus is daarom vooral beleidsmatig: je gaat aan de slag met een integraal beleidskader en bestuurlijke keuzes voor de zorg- en ondersteuningsopgaven rond de opvang van vluchtelingen.

  • Je brengt ook de financieringsmogelijkheden in kaart.

  • Daarnaast ben je onderdeel van het projectteam Spreidingswet. In dit projectteam realiseer je samen met collega’s van verschillende afdelingen en teams opvangplekken voor vluchtelingen op specifieke locaties.

  • Je bent verantwoordelijk voor de beleidsmatige coördinatie van de taakstellingen die de gemeente heeft op het gebied van de opvang van vluchtelingen.

  • Als beleidsadviseur ben je naast adviseur ook aanjager op dit dossier.

  • Je werkt nauw samen met lokale en regionale partners.

  • Je bent een stevige gesprekspartner, zowel voor de samenwerkingspartners als voor je collega’s en de bestuurders.

  • Je signaleert relevante ontwikkelingen, je schrijft beleidsstukken en je adviseert het bestuur en de directie.

  • Je bouwt en onderhoudt interne en externe netwerken en je bent verantwoordelijk voor inkoop en accounthouderschap op het gebied van zorg en ondersteuning voor vluchtelingen.

Wie ben jij?

Je hebt gevoel voor wat er leeft in de samenleving en wat belangrijk is voor vluchtelingen en asielzoekers. Jij bent iemand die goed kan werken in een zelfstandig team. Iemand die in staat is om de hierboven genoemde dossiers gelijk op te pakken en uit te voeren. Je bent zowel schriftelijk als mondeling vaardig. En bent doortastend genoeg om resultaten en planningen te halen. Daarnaast is het voor jou geen enkel probleem om processen en planningen goed in te schatten en afspraken vast te leggen.

Als beleidsadviseur beschik je over het volgende profiel:

 Hbo/Academisch werk- en denkniveau, verkregen door een afgeronde opleiding en relevante werkervaring

 Je hebt ervaring met actuele vraagstukken met betrekking tot de ondersteuning en opvang van vluchtelingen

 Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en staat stevig in je schoenen

 Je bent in staat constructief samen te werken en te verbinden

 Je bent een goede netwerker, politiek sensitief en communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling.

 Ervaring als beleidsadviseur bij een gemeentelijke organisatie is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten