Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur verkeer

Geplaatst 21 sep. 2021
Project ID: YIS 9101611
Plaats
Gouda
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 11 okt. 2021
Einde: 9 okt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 4-10 12:00

Startdatum: zsm

Schaal: 10 car uwo

Duur opdracht: 1 jaar

Mogelijkheid tot verlenging: ja

Aantal uren week (min/max): 36 uur

 

Meer dan één miljoen bezoekers kwamen vóór de Corona-pandemie elk jaar naar de historische binnenstad van Gouda. Hoe leiden we dat in goede banen, binnen de beschikbare ruimte? En hoe zorgen we dat inwoners veilig en snel op school of werk kunnen komen? Hoe creëren we samen met ondernemers slimme logistieke oplossingen, met oog voor de kwetsbare Goudse bodem? Biedt Mobility-as-a-Service mogelijkheden voor een betere bereikbaarheid? De opgaven in Gouda zijn veelzijdig en raken diverse andere vraagstukken. De gemeente zoekt een ervaren allround beleidsadviseur mobiliteit om mee te werken aan de opgaven op het gebied van verkeer, vervoer en parkeren

 

Als beleidsadviseur geef je mede invulling aan de verkeers- en parkeermaatregelen van het Mobiliteitsplan van de gemeente Gouda

 

 

Wat ga je doen:

 

Als beleidsadviseur werk je nauw samen met de senior adviseurs mobiliteit van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies (RBA) en de wegbeheerder van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Samen geef je invulling aan verkeers- en parkeermaatregelen, gericht op onder andere een autoluwe binnenstad, meer OV- en fietsgebruik en de omschakeling naar nieuwe mobiliteitsconcepten. Je adviseert over de (door)ontwikkeling van mobiliteitsbeleid en je vertaalt de ambities naar andere beleidsplannen, bestemmingsplannen, bouwinitiatieven en aanpassingen en projecten in de openbare ruimte. Daarvoor ga je in een vroeg stadium in gesprek inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Je beantwoordt vragen van politiek en publiek, en denkt mee over ideeën van inwoners. Natuurlijk stem je bij dit alles regelmatig af met je collega’s van onder meer stedenbouw, groen en openbare ruimte.

 

Bij verdere werkzaamheden moet je denken aan het initiëren en begeleiden van verkeerstechnische onderzoeken. Je coördineert deelprojecten, inclusief afstemming met andere disciplines, het bewaken van de voortgang en tijdige overdracht. Je levert ook een bijdrage aan lokale en regionale samenwerking en zoekt afstemming met de Provincie Zuid-Holland.

 

 

Wat heb je in huis?

Wij zoeken een ondernemende nieuwe collega die van afwisseling houdt

En verder heb je:

 

·      Een verkeerskundige opleiding op hbo-niveau;

·      Minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur bij de overheid op het gebied van mobiliteit;

·      Ervaring op het gebied van communicatie met bestuur en publiek;

·      Kennis van relevante wet- en regelgeving en van civiele techniek is een pré;

·      Een zelfstandige werkhouding;

·      Sterke communicatieve vaardigheden

·      Een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit

 

 

Wat is er mogelijk als je werkzaam bent binnen de gemeente Gouda;

 

·      Werk met hart en ambitie.

·      Een afwisselend werkpakket in een omgeving met deskundige en betrokken collega’s, waarbij de lijnen kort zijn en je de werkzaamheden naar eigen inzicht kan plannen

·      Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn! 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten