Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur veiligheid (zzp)

Geplaatst 25 mei 2023
Project ID: YIS 9134084
Plaats
Assen, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 mei 2023 16:00

Startdatum inzet: 1-6-2023

Einddatum inzet: 30-9-2023

Uren per week: 24,00

Standplaats: ASSEN


Organisatie/ Team

Het team Strategie en Advies bestaat in totaal uit vijftig adviseurs en strategisch adviseurs. Zij zetten zich dagelijks in om Assen gezonder, duurzamer, gastvrijer, veiliger en mooier te maken. Vanuit het team bestaat een veelheid aan samenwerkingsrelaties. Intern en extern. Assen ontwikkelt zich sterk op diverse terreinen. De adviseurs zijn trots daaraan bij te dragen. Binnen het team zijn alle beleidsterreinen aanwezig. Dat zorgt voor afstemming en goede samenwerking. Ook biedt het kansen aan de medewerkers zich breed te ontwikkelen.

Werkzaamheden

  • Jij hebt een goed overzicht van dit complexe werkveld. Van daaruit ontwikkel je innovatieve werkwijzen om de handhaving van de openbare orde te verbeteren of eenvoudiger te maken. Waar nodig neem je daarin het voortouw. 

  • Jij hebt een belangrijke rol bij de coördinatie van evenementen in onze stad, zowel voor wat betreft de coördinatie van veiligheidsmaartregelen als de coördinatie van de het multidisciplinair team. De TT is daarin het belangrijkste en omvangrijkste evenement; je bent daar heel nauw bij betrokken. 

  • Daarnaast adviseer je de burgemeester bij vraagstukken die het vlak van de sociale veiligheid raken, zowel op individueel als collectief niveau. Je sluit namens de gemeente aan bij overleggen hierover in de preventieve sfeer en je acteert bij incidenten. 

  • Je draait ook mee in het regionale piket van de crisisorganisatie vanuit de oranje kolom zowel als OVDBZ en als beleidsmatig sparringpartner voor de burgemeester. Dit vraagt flexibiliteit en bereikbaarheid. Ook neem je regelmatig deel aan rampoefeningen.



Competenties

·       Je komt actief en zelfstandig met voorstellen

·       Je bent een verbinder (intern en extern), samenwerkingsgericht, in staat je collega's te inspireren en je kunt je netwerk goed inzetten

·       Je bent resultaatgericht

·       Politieke sensitiviteit

·       Je speelt in op de ontwikkelingen en kaders ingegeven door nationaal, regionaal en lokaal beleid

·        Je bent pragmatisch, flexibel en bereid een extra stap te doen

Wij vragen

•      HBO werk- en denk niveau (Veiligheid)

•      Ervaring met evenementenveiligheid is een vereiste

•      Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie

•      Kunnen omgaan met grote (tijds)druk

•      Vertalen van informatie naar bestuurlijke adviezen

•      Vertalen van besluiten naar de uitvoering

•      Doorzettingsvermogen en overtuigingskracht

•      Plannen en organiseren

•      Geen 9 tot 5 mentaliteit (piket en crisis)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten