Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur vastgoed Medemblik (zzp)

Geplaatst 21 okt. 2024
Project ID: YIS 9168057
Plaats
Wognum
Uren
24 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 11 nov. 2024
Einde: 25 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 okt. 2024 14:00
  • 24 uur p/w;

  • Startdatum zo snel mogelijk

  • Niveau senior;

  • Schaal: 11

  • Opdracht tot 25-7-2025;

Gemeente Medemblik

Standplaats: Wognum


Bij team Vastgoed en Grondzaken zoeken wij tijdelijk een:

Beleidsadviseur Vastgoed

 

WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

Als Beleidsadviseur Vastgoed ga je werken bij de afdeling Ruimte. Deze bestaat uit vier teams: Ruimtelijk Beleid, Programma- en projectmanagementbureau, Vastgoed & Grondzaken en Beheer & Onderhoud. Je gaat werken binnen team Vastgoed en Grondzaken, waar gewerkt wordt aan het beheer van onze gronden en gebouwen en ook aan het beheer en onderhoud van de riolering, bruggen, kunstobjecten en watergangen en beschoeiingen.

BEN JE BENIEUWD WAT JE GAAT DOEN?

In verband met zwangerschapsverlof van onze collega zoeken wij iemand die deze periode kan overbruggen. We starten de opdracht het liefst vanaf 11 november 2024. De opdracht loopt tot 25 juli 2025.

Er zijn twee projecten die al lopen en door jou doorgezet, c.q. afgerond, moeten worden. Het eerste project is de routekaart verduurzaming gemeentelijk vastgoed. In samenwerking met een extern bureau wordt de routekaart om het vastgoed te verduurzamen, gerealiseerd. Besluitvorming door de raad is gepland op 13 maart 2025. Daarna zal er een uitvoeringsplan gemaakt gaan worden, waarvoor jij het fundament legt.

Het tweede project is digitalisering van het vastgoedbeheer. Middels een aanbesteding, waarvoor de voorbereidingen bijna klaar zijn, wordt een leverancier geselecteerd. Jij bent de schakel tussen leverancier en organisatie voor de implementatie van de software.

Andere taken zijn:

  • Adviseren over huisvesting- en accommodatieplannen;

  • Uitvoering geven aan- en het monitoren van het Vastgoedbeleid;

  • Het optimaliseren van de vastgoedportefeuille, waaronder het afstoten van vastgoed;

  • Schrijven van college-/raadsvoorstellen;

  • Je voert overleg met collega’s op o.a.  juridisch, financieel en administratief gebied en op het gebied van grondzaken.

  • Je werkt nauw samen met de betrokken beleidsteams.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

We zoeken een nieuwe collega met een frisse blik die ons team tijdelijk komt versterken en die zich herkent in onze kernwaarden: respectvol, open en lef. Je werkt nauwkeurig, hebt oog voor wensen en behoeften van je ‘klanten’, bent creatief en brengt je oplossingen met overtuiging. Je hebt het vermogen om alternatieve wegen te onderzoeken en je bent je bewust van de omgeving waarin je werkt en de dynamiek die daaruit voorkomt. Je hebt een pragmatische en flexibele instelling. Bovendien heb je een grote mate van zelfstandigheid, maar je kunt ook goed samenwerken en hebt een mensgerichte houding. Het werken in een politieke omgeving is je niet vreemd en kan schakelen op ieder niveau.

En verder:

  • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Vastgoedkunde of vergelijkbaar en minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring;

  • Ruime kennis en affiniteit met vastgoedmanagement, beleids- en adviesprocessen en de vastgoedsector;

  • Ervaring met (maatschappelijke) vastgoedaccommodatievraagstukken;

  • Ervaring met projectmatig werken;

  • Kennis van huidige wet- en regelgeving;

  • Bekend met het werken in een politieke omgeving en het kunnen opstellen van bestuurlijke stukken is jou ook niet vreemd.

Gemeente Medemblik

We zijn een ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven. Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten