Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur toezicht & handhaving openbare ruimte (zzp)

Geplaatst 7 nov. 2022
Project ID: YIS 9123430
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 21 nov. 2022
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 nov. 2022 13:00

Startdatum: Zsm

Duur: t/m 30-06-2023

Inzet: 36 uur p/w

Schaal: 11, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Ben jij de beleidsmedewerker met brede belangstelling die wil werken aan een leefbare, veilige en levendige gemeente? Dan is de afdeling Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte binnen de directie Stadstoezicht & Veiligheid bij de gemeente Groningen, de plek voor jou.

 

De gemeente Groningen groeit en ontwikkelt zich. De directie Stadstoezicht & Veiligheid draagt bij aan datgene wat Groningen graag wil zijn en behouden: een leefbare, veilige en levendige leefomgeving voor iedereen. Daarbij opereert deze directie als een netwerkorganisatie: een flexibele organisatie die bestaat uit 4 afdelingen en een klein ondersteunend stafbureau, allen met een eigen relatie met de omgeving. We spelen proactief in op veranderingen in die omgeving of op vragen van inwoners en ondernemers. Er is één gemene deler: ‘Buiten’ is de primaire focus bij alles wat we doen.

 

Binnen één van de vier afdelingen, afdeling Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte, zijn we op zoek naar een initiatiefrijke, analytisch sterke beleidsmedewerker met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Het werkterrein van Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte (THOR) is veelzijdig: van toezicht op horeca & prostitutie, en cameratoezicht tot (parkeer)handhaving en  toezicht. Deze veelzijdigheid komt terug in je werk als beleidsmedewerker bij de staf van deze afdeling. Je richt je op uiteenlopende beleidsvraagstukken. Je bent trekker van beleidsvraagstukken en als projectmedewerker ga je zelfstandig aan de slag. Je moet dan ook goed kunnen samenwerken met verschillende (adviserende) partijen. Je werkzaamheden vragen om een politieke antenne,  gevoel voor juridische aspecten en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je focus zal komen te liggen op 3 werkgebieden: Wijkgericht werken, aanpak jeugdproblematiek en vraagstukken rondom parkeren.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij de ondersteunende staf van de afdeling Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte, binnen de directie Stadstoezicht & Veiligheid. De afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte is een dynamische, actiegerichte afdeling waar ca 100 mensen werken voor de veiligheid op straat en de leefbaarheid in wijken en buurten van Groningen, Haren en Ten Boer. Zij zijn ondergebracht in de teams Handhaving Openbare Ruimte, Parkeerhandhaving, Horeca- & Prostitutie en Cameratoezicht. Binnen de directie werken de teams intensief samen met het team Openbare orde en veiligheid (OOV) en extern, onder meer, met de politie.

 

Jij gaat aan de slag als beleidsadviseur handhaving. Samen met de andere adviseur handhaving heb je een adviserende en begeleidende rol richting de verschillende teams, andere directies, externe partners en naar burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden. We houden ons onder andere bezig met beleidsoperationalisering, juridische vragen, informatieanalyse, en projecten op gebied van kwaliteit- en procesverbetering.

 

Jij

 • bent breed inzetbaar en in staat om integraal te werken;
 • werkt direct samen met handhavers om te zorgen dat uitvoering en beleid goed op elkaar aansluiten;
 • maakt handhavingsbeleid op alle terreinen waarop handhaving actief is en je adviseert over de handhaafbaarheid van beleid dat binnen programma’s zoals Mobiliteit, Afval, Binnenstad, Reclame, Horeca, Wijkvernieuwing en Veiligheid ontwikkeld wordt;
 • trekt, of bent betrokken bij, projecten die de kwaliteit van handhaving naar een hoger niveau brengen. Ook zorg je voor een goed intern en extern netwerk zodat je kennis en ervaring met partners kunt delen;
 • gaat onder anderen aan de slag met actuele zaken als bijvoorbeeld de doorontwikkeling van het wijkgericht handhaven in het kader van de wijkvernieuwing en het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, de monitoring en verdere fiscalisering van parkeerhandhaving, projectleiderschap in de handhaving op foutparkeren (Wet Mulder) met de scanauto en advisering op informatie gestuurd handhaven;
 • voert graag de regie en je bent daadkrachtig en flexibel in integrale samenwerking met collega's, veiligheidspartners, ondernemers en inwoners;
 • beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • hebt een afgeronde, relevante HBO- of WO-opleiding;
 • hebt ervaring in het veiligheidswerkveld, zowel beleidsmatig als uitvoerend en ervaring op het gebied van handhavingsvraagstukken;
 • hebt bij voorkeur werkervaring bij een complexe organisatie;
 • kunt heldere beleidsadviezen te schrijven.

 

Competenties

 

Netwerken | je bent een inspirerende teamspeler en in staat om een breed (extern) netwerk te onderhouden en te benutten.

Proactief | Je bent breed georiënteerd en gemotiveerd om diverse vraagstukken op te pakken. Je bent energiek, flexibel en stressbestendig en je denkt buiten kaders en toont lef als dat nodig is. Uiteindelijk werk je naar concrete resultaten.

Communicatief | je kan makkelijk contacten leggen, helder en kernachtig formuleren en mensen overtuigen. Je hebt een goed ontwikkelde bestuurlijk/politieke sensitiviteit voor de advisering aan het college en de directie.

Analytisch | je kunt complexe vraagstukken analyseren en oplossingen formuleren.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten