Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sport en bewegen (ZZP)

Geplaatst 25 nov. 2021
Project ID: YIS 9105139
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 dec. 2021
Einde: 31 mei 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-12 12:00

Startdatum inzet: 1-12-2021

Einddatum inzet: 31-5-2022

Schaal 10-11 | | 24-36 uur per week

 

Gemeente Lansingerland: Een dynamische gemeente in het hart van Zuid-Holland. Gemeente Lansingerland groeit toe naar 75.000 inwoners waarin een plek dient te zijn om te wonen, werken en te recreëren.

 

Wat je gaat doen

We willen ons team Maatschappelijke Opgaven de komende 4-6 maanden tijdelijk versterken met een ervaren beleidsadviseur Sport.

Het team bestaat uit ca. 30 fte en bestrijkt alle beleidsvelden die behoren tot het Sociaal Domein en de samenlevingsvisie die vernieuwd wordt.

Sport is één van de vier opgaven voor de Samenlevingsvisie. Je levert daar ook bijdragen aan. Je evalueert beleid en doet zo nodig voorstellen voor vernieuwing.

Je bent aanspreekpunt voor sportverenigingen, collega’s in het ruimtelijk domein, de directie en wethouder(s).

 

Je gaat aan de slag met diverse concrete sportvraagstukken. Dit loopt uiteen van nieuwe beleidsvragen ten aanzien van bewegen, sporten en spelen in de openbare ruimte, tot diverse ‘going concern’ vragen, zoals  (accommodatie)vragen van sportverenigingen, subsidieaanvragen etc.

Je stuurt op het efficiënt inzetten van gemeentelijke gelden, beheert de budgetten en rapporteert over de financiële stand van zaken.

 

Wie je bent

Je komt gemakkelijk tot de kern en essentie van complexe vraagstukken. Je kunt snel verbanden leggen en je ziet relaties of overeenkomsten tussen informatie. Deze informatie kan je vertalen naar keuzemogelijkheden en de bijhorende consequenties. Bij het maken van keuzes houd je rekening met beleid, doelstellingen en de maatschappelijke impact. Je betrekt tijdig interne collega’s of externe ketenpartners met specialistische kennis en je vindt de aansluiting bij overkoepelende vraagstukken. Indien de resultaten tegenvallen, grijp je in en zoek je naar efficiëntere methoden om jouw doelstelling te behalen. Hierin ben jij je bewust van de soms tegenstrijdige belangen in een politiek bestuurlijke omgeving. In deze omgeving communiceer je helder, weet je draagvlak te creëren voor jouw ideeën en voorzie je collega’s en bestuurders van gedegen advies.

 

Wij vragen

In deze functie krijg je veel vrijheid en bewegingsruimte om het aandachtsveld Sport op te pakken. Hiervoor vragen wij wel de volgende kennis en ervaring:

·        Je beschikt over werkervaring binnen het Sociaal Domein op het beleidsveld Sport

·        Je beschikt over meerjarige beleidservaring

·        Je bent gericht op het bereiken van resultaten

·        Je bent bekend met projectmatig werken

·        Je hebt een goed ontwikkelde politiek/bestuurlijke antenne

·        Je weet je weg gemakkelijk te vinden in de ambtelijke organisatie en binnen een politiek/bestuurlijk krachtenveld

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten