Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sociale basis en onderwijs (zzp)

Geplaatst 23 aug. 2024
Project ID: YIS 9164453
Plaats
Gouda
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 aug. 2024 12:00

Startdatum voorkeur: asap tm 31-12-2024

Gesprekken; De gesprekken zijn 2 september in de ochtend

Gemeente Gouda

Uren per week: 32,00

Indien je mag starten, wordt er een Pre employement screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw.



Wat ga je doen?

Deze opdracht bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel betreft het onderhouden van diverse subsidierelaties en alle bijkomende werkzaamheden. Het tweede onderdeel betreft onderwijsbeleid.

 

Werkzaamheden ten aanzien van de subsidierelaties

In Gouda hebben we verschillende ontmoetingsplekken waar vrij toegankelijke ontmoeting, ondersteuning en hulp wordt geboden aan onze inwoners. Optimale werking hiervan vraagt om een integrale blik en een stevige samenwerking met partners in de stad. Als beleidsadviseur sociale basis draag je bij aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van beleid.

Je vertaalt beleid naar de uitvoering (en andersom) en bent in staat kwalitatief sterke adviezen, goede collegevoorstellen, beleidsnotities of implementatieplannen op te stellen.

 

In deze brede en afwisselende functie ga je aan de slag met diverse onderwerpen. Je onderhoudt  contact met diverse partijen die een vorm van subsidie ontvangen zodat je weet wat er speelt. Vragen van partijen pak je op en weet je verder te brengen. Daarnaast handel je de subsidieaanvragen voor 2025 af binnen het geldende werkproces.

 

Onderwijsbeleid

Gemeente Gouda werkt samen met de samenwerkingsverbanden en schoolbesturen aan opgaven in de Lokaal Educatieve Agenda. Een belangrijk onderwerp is gelijke kansen voor alle kinderen. Als beleidsmedewerker onderwijs ga je aan de slag met de vertaling van deze opgaven naar concrete acties.

Je weet hierbij zowel intern als extern de juiste mensen aan je te binden. Je vertegenwoordigt de gemeente en ondersteunt de wethouder in diverse overleggen.

 

Belangrijke onderwerpen die de komende periode spelen zijn onderwijssegregatie, het vertegenwoordigen van Goud in de regio wanneer het gaat om nieuwkomersonderwijs en de samenwerking met het team onderwijshuisvesting verstevigen en ook het in gang zetten van het subsidieproces OAB zal de nodige aandacht van je vragen.

 

Met wie ga je werken?

Je wordt onderdeel van de afdeling Maatschappelijk Beleid (MBL). De afdeling MBL bestaat een veertigtal gemotiveerde collega’s verdeeld over drie teams.  Deze functie valt onder het team Sociale Basis waarin de nadruk ligt op de beleidsonderwerpen rondom preventie en collectieve voorzieningen.

Hieronder vallen naast sociale basis bijvoorbeeld ook de onderwerpen gezondheid, kinderopvang, onderwijs, laaggeletterdheid, inclusie en inclusief wonen, ouderen, het sociaal team en de subsidie coördinatie. We werken nauw samen met veel partners in de stad en met andere afdelingen.

 

Wat zegt je collega?

De sociale basis is een belangrijk onderwerp in de gemeente Gouda. Ik werk elke dag met veel plezier voor de inwoners van Gouda. Het is een laagdrempelige organisatie, met korte lijnen en een hands-on mentaliteit. Ik ben er trots op dat ik hier werk.

 

Wat heb jij in huis?

Als beleidsadviseur sociale basis denk je graag mee over maatschappelijke vraagstukken en noodzakelijke veranderingen daarin. Samenwerken is jou op het lijf geschreven en je weet snel relaties aan te gaan. Je bent een netwerker pur sang.

Verder beschik je over:

-      Een Hbo/WO werk- en denkniveau;

-      Aantoonbare kennis van en minimaal drie jaar ervaring met het sociaal domein en affiniteit met de uitvoering;

-      Goede communicatieve vaardigheden en schakel je makkelijk tussen verschillende stakeholders op verschillende niveaus;

-      Een verfrissende kijk op processen en begrijpt de impact daarvan;

-      Gevoel voor werken in een politiek/bestuurlijke organisatie;

-      Je houdt van aanpakken en beschikt over een gezonde dosis humor.

 

Onderstaande competenties zijn belangrijk voor de functie:

Communicatief vaardig: zowel mondeling als schriftelijk weet je je goed uit te drukken. je kunt goed contact maken met de partijen in het veld, maar weet ook een bestuurder op de juiste toon aan te spreken. Daarnaast beschik je over een vlotte pen en ben je in staat om een goede beleidstekst op te stellen.

Samenwerken: je zoekt proactief de verbinding op met collega’s binnen en buiten je eigen team en afdeling.

Netwerken: ontwikkelen en onderhouden van interne- en externe contacten.

Eigenaarschap: je voelt je verantwoordelijk en vraagt tijdig om hulp als dat nodig is.

Nauwkeurigheid: je werkt volgens het geldende proces en legt dit zorgvuldig vast

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten