Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur sociaal domein

Geplaatst 22 jun. 2021
Project ID: YIS 9097009
Plaats
Waddinxveen
Duur
7 maanden
(5 jul. 2021 - 31 jan. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
75 - 100 €/month

Lokatie: Waddinxveen

Deadline inschrijving is op 24-Juni 9:00

 

(Senior) beleidsadviseur sociaal domein

(36 uur)

  

Wat ga je doen?

Als Senior beleidsadviseur Sociaal Domein is geen dag hetzelfde! Je adviseert het gemeentebestuur en je collega’s op het Sociaal Domein. Je ontwikkelt beleid en zorgt ervoor dat het beleid lokaal en regionaal wordt uitgevoerd. Je maakt daarbij actief verbinding tussen de relevante beleidsterreinen, netwerkpartners, uitvoering en inwoners. Dit allemaal zodat de inwoners van Waddinxveen de juiste zorg krijgen.

Waddinxveen werkt integraal op alle beleidsterreinen binnen het Sociaal Domein. Je houdt je bezig met het net opgestelde (strategisch) beleidskader. Vanuit dit beleidskader ga je, in samenwerking met collega’s, bestuurders, organisaties, belangenverenigingen en inwoners, beleidsregels en uitvoeringsplannen opstellen en uitvoeren.

Je hebt de volgende taken:

·      Je gaat aan de slag met een aantal complexe beleidsdossiers op het gebied van Participatie (zoals aanbesteding dienstverlening sociale recherche en inburgering).

·      Je werkt intensief samen met de consulenten en werkgeversadviseurs van het sociaal team.

·      Je bent voor de concernmanager en bestuurders een belangrijke sparringspartner op jouw vakgebied. Maar je bent in staat om ook op andere vakgebieden van het sociaal domein een sparringspartner voor collega’s te zijn.

·      Je bent de gemeentelijk accounthouder van het regionale werk- en ontwikkelbedrijf Promen;

·      Je neemt deel aan de regionale overleggen over onder andere het Werkgeversservicepunt Midden-Holland;

·      Je bent vraagbaak voor de consulenten en werkgeversadviseurs van het Sociaal Team.


De gemeente Waddinxveen zoekt talent!

Onze gemeente is klein en dát zorgt er juist voor dat we groot zijn in onze daden. Wij staan dicht bij ‘onze’ inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De drempel om met hen in gesprek te gaan is laag en daardoor kunnen wij hen optimaal van dienst zijn. De focus ligt op de samenleving en het creëren van publieke waarde. De rol van de gemeente is die van spin in het web: wij wegen belangen tegen elkaar af, verbinden netwerken met elkaar en werken vanuit verschillende rollen. Daarnaast staan wij niet stil, want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Daarom richt de gemeente Waddinxveen zich op continue verbetering.

 

Gemeente Waddinxveen staat voor elkaar vertrouwen geven, verbinden met elkaar, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en resultaatgericht werken. Spreekt dit je aan? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


Wat heb jij in huis?

Je beschikt over minimaal WO werk- en denkniveau, alsmede over meerjarige relevante werkervaring. We verwachten dat je over actuele kennis beschikt van relevante maatschappelijke ontwikkelingen op het terrein van Participatie. Je bent in staat op basis daarvan zowel inhoudelijk als procesmatig te adviseren. Je bent gewend te opereren binnen een dynamische, gemeentelijke politieke context en bent aantoonbaar in staat belangentegenstellingen te overbruggen.

 

Wij zoeken de volgende persoonlijke kenmerken en competenties:

Je hebt een evenwichtige, stevige persoonlijkheid en bent in staat het overzicht te behouden. Je bent proactief en betrouwbaar en je hebt er plezier in om jongere collega’s te coachen en begeleiden. Je zoekt de samenwerking op en bent iemand die kan verbinden. Moeilijke dossiers zijn voor jou een uitdaging en je bijt je er graag in vast. Verder ben je:

 

·      Politiek bestuurlijk sensitief;

·      Analytisch;

·      Pragmatisch;

·      Netwerker.Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten