Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sociaal domein (zzp)

Geplaatst 6 jun. 2023
Project ID: YIS 9134708
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 19 jun. 2023
Einde: 19 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 jun. 2023 17:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 6 maanden

Uren: 32-36

Schaal: 11

Voorsteltermijn: 13-6 17.00

Sollicitatiegesprekken: vrijdagmiddag 16-6


De afdeling Zorg en Welzijn is volop in ontwikkeling om steeds beter in te kunnen spelen op de maatschappelijk relevante en complexe vraagstukken in het sociaal domein. Dat doen we integraal, opgavegericht en vooral samen met onze partners in de stad.

 

Op de afdeling Zorg en Welzijn werken 180 mensen. Beleid en uitvoering komen er samen op onder meer de terreinen jeugd, Wmo, beschermd Wonen en maatschappelijke opvang. Goede dienstverlening aan onze inwoners staat centraal. De sociale wijkteams zijn onderdeel van de afdeling.

 

Wat ga je doen

In de functie van beleidsadviseur heb je een rol in de bestuurlijke opgave Gezond in Almere. Deze opgave is in het coalitieakkoord ‘Bouwen aan een gezonde toekomst’ 2022-2026 benoemd en wordt momenteel verder uitgewerkt.


De opgave richt zich op twee pijlers: de pijler betere samenwerking informele zorg, sociaal en medisch domein en de pijler het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), dat gericht is op preventie. Samen met de externe partners van Positieve Gezondheid Almere (PGA) wordt ondermeer gewerkt aan een voorstel ter ontlasting van de huisartsenzorg in Almere. Hiernaast is de beleidsnota Gezond in Almere opgesteld en deze gaat het bestuurlijke proces in naar B&W en de raad.


Je draagt bij aan de ontwikkeling van het gezondheidsbeleid en de uitwerking van de bestuurlijke opgave. Dit doe je samen met collega's van het team Gezond. Je schrijft beleidsstukken, voert gesprekken met partners in de stad, doet voorstellen om de bestuurlijke ambities te vertalen, maakt plannen van aanpak en brengt de stukken naar college en raad. Je houdt de landelijke ontwikkelingen en subsidieregelingen scherp in de gaten en weet zo extra middelen binnen te halen. Je maakt bestedingsplannen, bewaakt de budgetten en planningen voor de werkzaamheden. Binnen de opgave gezond werk je samen in een team met collega’s van diverse afdelingen en partners uit de stad.


Naast de opgave gezond stuur je op de uitvoering van het welzijnsbeleid. In de rol van accounthouder ben je de spil in het subsidieproces en gesprekspartner van onze welzijnspartners. Je behandelt de aanvragen, stuurt op resultaten en bewaakt de voortgang en verwantwoording.


Functie-eisen:

  • Je bent een enthousiaste verbinder en iemand die graag samenwerkt en bereid is te leren. Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om je in nieuwe materie te storten. Dat krijg je voor elkaar door je energie, je intelligentie en je kennis.


  • Je vindt het prettig om met anderen in gesprek te zijn, durft kritische vragen te stellen en je vindt het leuk om feedback te geven en ontvangen. Je kan jouw gedachten en voorstellen goed op papier zetten. Schrijven gaat je makkelijk af. Plannen en organiseren zijn talenten van jou. Je overziet de verschillende belangen en invalshoeken. Je kunt je weg vinden in een omgeving die steeds in verandering is.


  • Je hebt academisch werk- en denkniveau en meerdere jaren werkervaring binnen het sociaal domein. Kennis van het opgavegericht werken is meegenomen, maar de wil en inzet om in een opgaveteam doelen te bereiken (prestaties neer te zetten) is belangrijker.   

 

Je bent meer dan welkom in ons team. We bieden je veel vrijheid om zelf je werk in te delen. We bieden je ook een werkomgeving in ontwikkeling waar we continu leren en innoveren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten