Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sociaal domein (zzp)

Geplaatst 18 feb. 2022
Project ID: YIS 9106910
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Uren
20 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 31 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 25-02-22 11:uur

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum inzet: 31-07-2022

Tarief: schaal 10

Uren per week: 20

 

Met de transitie van de GR Drechtsteden naar de GR Sociaal komen er meer beleidstaken naar de gemeente. Onder andere op het gebied van de Wmo. Er wordt meer mogelijk op het gebied van lokale beleidsontwikkeling; dat vraagt een andere werkwijze. Wij zoeken een co-piloot voor onze beleidsadviseur Wmo om deze transitie in goede banen te leiden.

 

Ben jij een ondernemende en ervaren beleidsadviseur met visie? Wil jij onze gemeente vertegenwoordigen in externe overlegplatforms? Wij zoeken een tijdelijke medewerker die, samen met de huidige beleidsadviseur, het Wmo-beleid vormgeeft.

 

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelforganiserend. De gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Je komt te werken in het team Samenleving. Het team bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste, kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Als team zijn wij aan het groeien. Het team werkt samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is daardoor anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.

 

Wat ga je doen?

Als adviseur zit jouw uitdaging in de uitwerking van de ambities van Hardinxveld-Giessendam. Je adviseert de portefeuillehouder op het gebied van de Wmo en legt verbinding met de andere taakvelden.

 

Je hebt overzicht, brengt samenhang aan tussen de werkvelden en verbindt de betrokken partijen in het Sociaal Domein. De focus van het Wmo-beleid ligt voornamelijk lokaal, tegelijkertijd ben je onderdeel van een regionaal netwerk. Je volgt regionale ontwikkelingen op de voet en vertaalt deze naar de lokale behoeften. Als een echte netwerker ben jij in staat om netwerken te vormen en te onderhouden. Je bent een stevige adviseur en sparringpartner voor het bestuur, gemeentesecretaris/algemeen directeur, teams en collega's. Kortom, een brede en uitdagende functie waarin jij schakelt tussen verschillende niveaus en netwerken.

 

Wat neem je mee?

  • Minimaal afgeronde hbo/wo opleiding;
  • Ruime aantoonbare beleids- of advieservaring op het gebied van de Wmo, liefst binnen de regio;
  • In staat om vanuit (onder andere) data de lokale behoeften te analyseren en daar actie op te nemen;
  • Ruime kennis van wet- en regelgeving en gemeentelijke besluitvormingsprocessen;
  • Financieel inzicht;
  • Politieke sensitiviteit.

 

Als persoon ben jij collegiaal en prettig in de omgang. Je brengt een goede dosis lef en overtuigingskracht mee. Als geen ander neem jij initiatief en je bent sterk in relativeren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij jouw eigen visie kan verwoorden. Je werkt graag aan nieuwe ontwikkelingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten