Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sociaal domein (ZZP)

Geplaatst 17 nov. 2021
Project ID: YIS 9104632
Plaats
Boxtel
Uren
12 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 29 nov. 2021
Einde: 31 jan. 2022
Tarief
60 - 70 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-11 12:00

Geschatte duur opdracht: 72 uur

start: 29-11-2021, einddatum: 31-1-2021

Schaal 9 Het is toegestaan te bieden met een hoger tarief, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het CV.

 

Voor MijnGemeenteDichtbij zoeken we een beleidsadviseur sociaal domein, voor het schrijven van een herziening van de regels bijzondere bijstand en minima.

 

Inhoudelijke omschrijving werkzaamheden

Je krijgt als opdracht om de nadere regels bijzondere bijstand en minima te herzien voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. De huidige regels dateren van februari 2021 en moeten op onderdelen aangepast worden. Dit houdt het volgende in:

 

-       Je haalt bij de collega’s in het sociale domein (beleidsmedewerkers, wijkteamcoördinator, consulenten bijzondere bijstand, kwaliteitsmedewerker en administratie), bij wethouders en bij samenwerkingspartners* op welke wijzigingen nodig zijn;

-       Je maakt een overzicht van de wijzigingen met de reden en korte toelichting waarom deze gewijzigd wordt (voorbeeld is beschikbaar).

-       Je maakt afspraken met de samenwerkingspartners welk deel van de werkzaamheden in deze regeling door deze partners worden opgepakt en hoe. Twee onderwerpen die speciale aandacht vragen zijn de reiskosten en inrichtingskosten/kredietverstrekking voor statushouders.

-       Je bekijkt samen met Juridische Zaken of een wijzigingsbesluit voldoende is of de nadere regels in het geheel vastgesteld moeten worden.

-       Je geeft een toelichting aan de adviesraden sociaal domein van Boxtel en Sint-Michielsgestel over de te wijzigen nadere regels, zodat zij advies kunnen geven aan de colleges. Dit advies wordt als bijlage toegevoegd aan de collegevoorstellen.

-       Je bespreekt samen met de wethouders de wijzigingen en stelt per gemeente een collegevoorstel op ter vaststelling van de nadere regels bijzondere bijstand en minima (voorbeeld is beschikbaar).

-       Na vaststelling van het collegevoorstel informeer je de samenwerkingspartners en wordt gewerkt volgens deze regeling en voeren we de gemaakte afspraken met samenwerkingspartners uit.

 

*Samenwerkingspartners hierin zijn: Arriva, scholen/inburgeringstrajecten, Buro Nieuwkomers (Box)/Vluchtelingenwerk (SMG), Kredietbank en Vincentius.

 

Profiel:

-       Beleidsmedewerker of adviseur in het sociaal domein met specialisatie op armoede- en minimabeleid;

-       Geschatte uren: 72 uur (flexibel inzetbaar verdeeld over de maanden november t/m januari)

-       Ervaring met dit werk bij gemeente en minimaal HBO-niveau is vereist.

 

Wie zoeken we?

-       Je weet van aanpakken en het lukt je om deze opdracht zelfstandig uit te voeren;

-       Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en weet je advies kort en bondig te formuleren zodat besluitvorming soepel verloop;

-       Je bent uitstekend in staat om anderen mee te nemen in deze opdracht, treedt zakelijk en resultaatgericht op en houdt daarbij goed het politiek-bestuurlijke belang voor ogen;

-       Je bent digitaal vaardig en weet (gemeentelijke) applicaties snel je eigen te maken.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten