Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur ruimtelijke ordening (zzp)

Geplaatst 17 mei 2023
Project ID: YIS 9133859
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 29 mei 2023
Einde: 24 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mei 2023 12:00

Startdatum inzet: 29-5-2023

Einddatum inzet: 24-5-2024, optie tot verlenging

Uren: aantal uren: 32-36 uur per week

Hybride werken in overleg


Wij zijn op zoek naar een ervaren beleidsadviseur ruimtelijke ordening.

Jou hoeven we niets te vertellen, je kent de klappen van de zweep. Je gaat als beleidsadviseur werken aan een bijzonder project : Het Nieuwe Rivium.

Een bestaand bedrijventerrein wordt getransformeerd tot onze nieuwste woonwerkwijk met 5.000 nieuwe woningen. Jouw rol is adviseren op het gebied van ruimtelijke ordening. Je trekt het nieuwe bestemmingsplan met verbrede reikwijdte en coördineert tussen verschillende adviseurs (tevens vanuit het private spoor) om te komen tot goede integrale adviezen op het gebied van de ruimtelijke ordening.

Daarnaast werk je binnen het team ruimtelijke ordening samen met andere collega’s aan het nieuwe Omgevingsplan. Je trekt hier het casco Omgevingsplan en de handreiking, dat aan de hand van het project Rivium wordt vormgegeven.

Je stemt hiertoe af met het externe adviesbureau dat wij hiervoor hebben aangesteld.

Je vindt het leuk om met collega’s te sparren over verschillende vraagstukken en collega’s te coachen en te begeleiden.

*Behandelen van de meer complexe beleids- en adviesissues op het gebied van ruimtelijke ordening en daarmee samenhangende beleidsvelden, met name vanuit de planologische hoek (of eventueel planologisch-juridische hoek). Het accent ligt op planologie, maar affiniteit met stedenbouwkundige vraagstukken verwachten we ook.

* Het (mede) vertegenwoordigen van het (opgave)team, of de gemeente in diverse overleggen, inspraakbijeenkomsten en overleggen met andere disciplines, overheden of rechterlijke instanties Vertegenwoordiging in bezwaarcommissie, rechtbank en Raad van State.

* Bijdragen aan een samenhangende, vakoverstijgende visie tussen alle projecten en plannen en aan de vakontwikkeling van het team (o.a. vraagbaakfunctie).


Functie eisen:

  • Je hebt 5-8 jaar ervaring binnen de gemeentelijke overheid;

  • Afgeronde hbo/wo opleiding in de richting van Ruimtelijke ordening, Planologie, (sociale) geografie

  • Uiteraard heb je kennis en ervaring met de Omgevingswet en bestemmingsplannen met een verbrede reikwijdte

  • Je bent een goede sparringpartner binnen het team en gesprekspartner voor de collega’s van vergunningen

  • Je draait mee in het team dat werkt aan het nieuwe Omgevingsplan.

  • Je draait mee in verschillende projectgroepen en voorziet projectleiders en opdrachtgevers van goed onderbouwde adviezen.

  • Je werkt binnen verschillende projectgroepen en legt verantwoording af aan projectleiders en de senior ruimtelijke ordening

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten