Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur participatiewet (werk) (zzp)

Posted Feb 7, 2023
Project ID: YIS 9128187
Location
Ridderkerk , Zuid-Holland
Duration
9 maanden
(Apr 3, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 10, 2023 3:00 PM

Startdatum (gewenst)? ZSM

Startdatum (uiterlijk)? 1 april 2023.

Einddatum? 31 december 2023.

Optie tot verlenging? Ja. 

Min/max aantal uur per week? Minimaal 32 uur per week, maximaal 36 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Vereist maandag, dinsdag en donderdag.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Schaal CAR UWO? 10. Richtlijn uurtarief? Open.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar.

Standplaats: Ridderkerk.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomstAls beleidsadviseur Participatiewet houd je je bezig met het vraagstuk hoe we onze doelgroep aan het werk kunnen krijgen, een belangrijke doelgroep hierin zijn de zelfstandigen. We werken op dit vlak ook samen binnen de arbeidsmarktregio Rijnmond, de verbinding tussen lokaal – regionaal willen we verder versterken. 

Waar we behoefte aan hebben, is een breed inzetbare beleidsadviseur 2.0: een professional die zijn schouders eronder zet door samen te werken met onze maatschappelijke partners. Een adviseur die snapt hoe maatschappelijk ondernemen in de praktijk werkt. In eerste instantie ligt je focus op de Participatiewet. Afhankelijk van actuele ontwikkelingen kan dit wijzigen naar een ander aandachtsgebied binnen het sociaal domein. 

Naast de dagelijkse contacten met je collega’s van de andere beleidsterreinen en de uitvoering, ben je contactpersoon voor externe samenwerkingspartijen en treedt je op als vertegenwoordiger van onze gemeenten. Je gaat proactief het gesprek aan met verschillende partijen, om zo het beste voor onze inwoners te realiseren.

Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit de collegeprogramma’s van de gemeenten en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. Als beleidsmedewerker is geen dag hetzelfde, dus je kunt goed schakelen tussen allerlei taken. Het werken voor drie verschillende gemeenten in één BAR-organisatie is een complexe uitdaging die vraagt om een zekere wendbaarheid en bestuurlijke sensitiviteit.

Het creëren van draagvlak (intern en extern) vind je een mooie uitdaging. Ook het adviseren van bestuurders en het schrijven van besluitvormingsdocumenten beheers je goed. Je werkt op een gedegen en procesmatige manier. Bestuurders geef je een goed doortimmerd advies over de ontwikkelingen op je vakgebied en je bent bekend met de jaarlijkse planning & control cyclus binnen een gemeente, waaraan de beleidsadviseur binnen de BAR een belangrijke bijdrage leveren


Het takenpakket is aan verandering onderhevig en is sterk afhankelijk van bestuurlijke wensen, lopende projecten en de verhoudingen binnen het team. In eerste instantie kan worden gedacht aan:

•   Beleid inkomen Oekraïners;

•   Vangnetuitkering BUIG 2022;

•   Beleidsregels Werk en Inkomen;

•   Beleidsregels Terugvordering & Verhaal;

•   Boetebeleid;

•   Evaluatie Ridderkerkpas;

•   Collegiale ondersteuning.


Must haves (knockouts)?

•   Kennis van Participatiewet.

•   Ervaring met bestuurlijke advisering.

•   Ervaring als beleidsadviseur.

Similar projects

+ Search all projects