Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur participatie (zzp)

Geplaatst 3 feb. 2023
Project ID: YIS 9127971
Plaats
Wormerland, Noord-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 feb. 2023
Einde: 14 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 feb. 2023 13:00

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 14-8-2023

Uren per week: 32,00

Standplaats: Wormerland

Max tarief: € 84,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Beleidsadviseur in het Sociaal Domein? Bij OVER-Gemeenten betekent dat verdieping, verbreding en vrijheid. Met het accent op Participatiewet zal je bezig zijn met het schrijven van verordeningen en beleidsregels. Binnen onze informele organisaties zal je korte lijnen hebben met de wethouder, samenwerkingspartners, uitvoerende collega’s en leveranciers. Belangrijk vinden wij het dat je er zin en hebt en dat je jouw inhoudelijke expertise graag met ons deelt.

Als beleidsadviseur Sociaal Domein ben je werkzaam binnen het team Beleid. Binnen dit team wordt beleid ontwikkeld op het gebied van: Participatie, Jeugd, Wmo, Onderwijs, Sport, Gezondheid en Cultuur. Je werkt van buiten naar binnen in samenwerking met inwoners, bestuurders, (regionale) collega’s en andere belanghebbenden om de verschillende beleidsvelden aan elkaar te verbinden. Als beleidsadviseur adviseer je bestuurders en het maatschappelijk middenveld.


In ’t kort:

  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het participatiebeleid binnen het Sociaal Domein.

  • Je onderhoud het netwerk met lokale- en regionale organisaties, beoordeelt subsidieaanvragen en bewaakt het budget;

  • Daarnaast ben je accounthouder voor verschillende onderdelen van de participatiewet en werk & inkomen;

  • Je wordt betrokken bij het grotere geheel en komt regelmatig met verbetervoorstellen. Je zet de beschikbare middelen effectief in om jouw doelen te behalen en je bewaakt en evalueert de vastgestelde kaders.

  • Daarnaast neem je deel aan (regionale) overleggroepen en ben je trekker van verschillende opdrachten/projecten



Wij vinden het belangrijk dat je veel energie krijgt van het werken in kleine gemeenten. Concreet betekent dat korte lijnen, een breed takenpakket en warme collega’s om je heen. Elkaar helpen staat bij ons centraal en bij jou ook! Tot slot mag je overal iets van vinden en mag je een beetje professioneel eigenwijs zijn. Dat is iets wat wij waarderen, wij leren namelijk ook graag van jou!


In ‘t kort:

  • HBO werk- en denkniveau

  • Ruime ervaring als beleidsadviseur in het sociaal domein

  • Ruime ervaring met het bewegen in een bestuurlijke en politiek gevoelige omgeving

  • Ervaring met het begeleiden van junior medewerkers

  • Ruime ervaring met de participatiewet

  • Humor en enthousiasme

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten