Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151991
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 12:00

Uren per week: 24,00

Standplaats: Velsen

Startdatum inzet: 1-4-2024

Einddatum inzet: 1-10-2024

Schaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!


Over ons

Bestuur & veiligheid is onderdeel van het team Advies en Strategie, domein Publiek en Bestuur, andere onderdelen in dit team zijn bestuursadvisering, strategie en communicatie & Samenspel. Bestuur & veiligheid heeft een regisserende en adviserende rol op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Het team heeft een informeel karakter. Er wordt hard gewerkt en er wordt ook met elkaar gelachen. Het team bestaat uit een mooie mix van leeftijden en diverse achtergronden. Leren, groeien en (door)ontwikkelen, zowel als persoon als in teamverband, wordt gestimuleerd.

Wat ga je doen?

Samen met politie, Veiligheidsregio Kennemerland, Openbaar Ministerie, het Havengebied en andere partners werken wij aan projecten en programma’s om de veiligheid te vergroten voor onze inwoners en ondernemers.

 

Als beleidsadviseur OOV, binnen het team bestuur & veiligheid, ben je daarin centraal aanspreekpunt en ben je medeverantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid en de integrale aanpak daarvan. Je geeft handen en voeten aan beleid en de diverse aanpakken op het veiligheidsterrein. Je schrijft stukken voor bestuurlijke besluitvorming. Daarnaast fungeer je als contactpersoon voor diverse stichtingen en organisaties.

 

Je adviseert de burgemeester, het college van B&W en het management en bereidt formele besluiten voor. Je creëert draagvlak voor initiatieven onder de (interne en externe) partners en stimuleert en coördineert de samenwerking om tot gezamenlijke resultaten te komen.

 

In je rol als beleidsadviseur OOV neem je daarnaast deel aan de lokale en/of regionale piketdienst om incidenten, rampen en crises te helpen voorkomen en beheersen.

Focus op crisisbeheersing en rampenbestrijding

De focus van jouw functie ligt op het beleidsthema crisisbeheersing & rampenbestrijding. Op het gebied van de crisisbeheersing en rampenbestrijding werk je nauw samen met de andere gemeenten die deel uit maken van de Veiligheidsregio Kennemerland, de veiligheidsregio zelf en andere belangrijke veiligheidspartners zoals politie, Rijkswaterstaat, Centraal Nautisch beheer, Omgevingsdiensten etc. De voorbereiding op en de aanpak van een crisis en/of ramp doe je vooral met elkaar en vanuit een gezamenlijke agenda. Je adviseert de burgemeester voor regionale overleggen. Zelf neem je deel in ambtelijke overleggen. Het onderwerp bevolkingszorg (taken van de gemeente bij een ramp of crisis) valt ook in jouw thema. Intern ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het lokale piket van jouw team. En daarnaast zul je je bezig houden met onderwerpen als evenementen, Tata Steel, het Noordzeekanaalgebied, CTER/polarisatie en havenveiligheid. 


Wat wij vragen:

Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, analytisch, stressbestendig, tactisch, resultaatgericht, ‘hands on’ en hebt overtuigingskracht. Je bouwt en onderhoudt een netwerk en bent goed in staat om de belangen van de verschillende stakeholders tegen elkaar af te wegen. Je gaat een conflict niet uit de weg, kunt goed communiceren en schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus.

 

Juist die eigenschappen maken jou tot een goede beleidsadviseurOOV, zeker in combinatie met:

-     HBO+ / WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde, Criminologie, Rechten of een soortgelijke opleiding.

-     Relevante werkervaring (3-5 jaar).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten