Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur onderwijshuisvesting (zzp)

Geplaatst 24 mei 2023
Project ID: YIS 9134103
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 nov. 2023
Tarief
78.5 - 93.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 aug. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Duur opdracht: 5 maanden met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 16-36 uur per week

Schaal: 11

Uurtarief: €78,50 - €93,50

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord.

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: kandidaten worden beoordeeld en voorgesteld direct na voordracht


Wil jij met jouw werk echt van betekenis zijn voor onze inwoners? Ben jij de beleidsadviseur die bezig is met uitbreiding, renovatie en nieuwbouw van onderwijslocaties? En daarbij de inhoud van het Integrale HuisvestingsPlan Onderwijs (IHP) kunt dromen, en deze actueel houdt? Vind je het leuk om de voortgang en ontwikkeling bij onderwijshuisvestingsprojecten en de financiële planning te monitoren, en daarbij nauw contact hebt met de projectleider(s) die uitvoering geven aan deze projecten? Treed je graag op als schakel tussen de (andere clusters van de) gemeente en het schoolbestuur? Wil jij graag samenwerken met inspirerende collega’s in een ambitieuze gemeente met grote ontwikkelopgaven, zoals de bouw van het 5e dorp, de groei van de gemeente en organisatorische ontwikkelingen? Word dan beleidsadviseur bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Als gemeente willen we dicht bij onze inwoners staan en in jouw werk ervaar je dat dagelijks. Door mee te denken, actief te helpen of een beetje te ondersteunen maken wij het verschil in het leven van mensen.

In Zuidplas werken we zoveel mogelijk zelforganiserend. Binnen het Cluster Beleid Samenleving en Bestuursadvies werken vier teams met in totaal ongeveer 34 medewerkers. Het team Beleid Samenleving ontwikkelt beleid voor het sociaal en maatschappelijk domein en zorgt dat dit beleid wordt uitgevoerd. Concreet gaat het om de onderwerpen: jeugdhulp, de Wmo en Participatiewet, kinderopvang, onderwijs(huisvesting), sport, cultuur en gezondheidsbeleid.

Ben jij in staat om het Integraal Huisvestings Plan Onderwijs uit te laten voeren en zichtbare resultaten te boeken mede door een goede samenwerking, zowel intern als extern? Ben jij in staat om beleid op te stellen m.b.t. onderwijshuisvesting? En om de wethouder voor te bereiden en te adviseren over de ontwikkelingen op het gebied van onderwijshuisvesting? 

Als beleidsadviseur onderwijshuisvesting ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaten:

·          Het waarborgen van een passende huisvesting van primair en voortgezet onderwijs.

·          Het fungeren als de spil tussen schoolbesturen, gebruikers en interne collega’s en voert beleidstaken uit, zoals het behandelen van huisvestingsaanvragen en het toepassen van de huisvestingsverordening.

·          Het zorgen voor een adequate huisvesting, waarbij het van belang is dat er goed inzicht is in de behoeften van de gebruikers en schoolbesturen. Daarom is het van belang dat je regelmatig overleg voert met de verschillende partijen om zo hun behoeften te begrijpen en op basis daarvan adequate oplossingen te bieden.

·          Je voert ook beleidstaken uit, zoals het behandelen van huisvestingsaanvragen en het toepassen van de huisvestingsverordening. Daarnaast voer je overleg over financiële vraagstukken en stel je jaarlijks het huisvestingsprogramma en – overzicht op.

Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat er uitvoering wordt gegeven aan het (herijkte) Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Dit is een belangrijk document waarin de visie en ambities op het gebied van onderwijshuisvesting van de gemeente Zuidplas zijn opgenomen. Het is van groot belang dat het plan up-to-date is en aansluit bij de behoeften van de verschillende partijen. Dit plan is recent herijkt, en wordt binnenkort voor besluitvorming aan de raad voorgelegd.

·          Een ander belangrijk resultaat waar je verantwoordelijk voor bent, is het opstellen van het huisvestingsprogramma voor 2024. Dit programma is gebaseerd op het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs en geeft een concreet overzicht van de huisvestingsprojecten die in het komende jaar worden uitgevoerd.

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Overlegt met schoolbesturen en projectleider(s)

·        Richt zich op de uitvoering van de wettelijke taak en de gemeentelijke beleidsdoelstellingen op het gebied van onderwijshuisvesting, i.s.m. de projectleider(s)

·        Enthousiasmeert, maakt bespreekbaar en verbindt schoolbesturen met gemeentelijke clusters als het gaat om onderwijshuisvesting

Bereidt bestuurlijke besluitvorming voor en beantwoordt waar nodig vragen van het college en de gemeenteraad

Functie-eisen:

·        Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau.

·        Stevigheid en zelfstandigheid als ervaren beleidsadviseur op het terrein van onderwijshuisvesting.

·        Uitstekend gevoel voor interne en externe politieke-/bestuurlijke verhoudingen, en weet tijdig te anticiperen op ontwikkelingen bij onderwijsinstellingen.

·        Je voorziet knelpunten als geen ander.

·        Je weet als netwerker je te verplaatsen in de belangen van samenwerkingspartners, zoals onderwijsbestuurders en de wethouder, en weet deze te verenigen.

·        Ook weet jij collega’s en partners als geen ander te verbinden, zodat er gezamenlijk nieuw beleid bedacht en uitgevoerd wordt.

·        Je stuurt op resultaten en doelen en neemt anderen hierin mee zonder zelf teveel betrokken te raken bij de uitvoering.


Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten