Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur onderwijshuisvesting (zzp)

Posted Jul 4, 2022
Project ID: YIS 9117366
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Jul 18, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 12, 2022 2:00 PM

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum inzet: 31-12-2022 

Uren per week: bij voorkeur fulltime maar minder uur is zeker bespreekbaar. 

Inschaling van deze positie is conform schaal 10 cao gemeenten.

 

In Helmond wordt flink geïnvesteerd in onderwijshuisvesting. 

Duurzame en gezonde scholen, dat is wat zij de komende jaren willen realiseren. 

Gemeente Helmond wil dit bereiken met een lange termijn visie en een vastgesteld meerjarig Integraal Huisvestingsplan. 

Uitdagingen in Helmond zijn: flexibele gebouwen die passen bij de onderwijsvisie, de groei naar 100.000 inwoners en een aanpak hoe klimaat neutraliteit bereikt kan worden voor onderwijshuisvesting in 2050. 

Om deze ambities waar te maken zoeken wij extra ondersteuning. 

De uitdaging 

Als Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting kom je te werken in het team Beleid en Realisatie binnen het Sociaal Domein. Het team waarin je gaat werken zet zich met veel ambitie in voor de stad. Dit doen ze onder andere door het verbinden en ondersteunen van partijen in de stad om samen initiatieven, activiteiten, voorzieningen en oplossingen te organiseren die bijdragen aan meedoen, rondkomen en vooruitkomen van inwoners en huishoudens die daar behoefte aan hebben. In jouw rol ga je aan de slag op het terrein van diverse thema’s met de focus op onderwijshuisvesting. 

Als Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting ben je ... 

 de specialist die alles weet over wat direct en indirect met de huisvesting van onze Helmondse leerlingen te maken heeft. 

 de adviseur van bestuur, directie en afdelingsmanager. 

 verantwoordelijk voor het opstellen en het nakomen van de afspraken uit ons integrale huisvestingsplan. 

 projectleider bij onderwijshuisvestingsprojecten (zoals nieuwbouw Jan van Brabant, wijkgerichte aanpak onderwijshuisvesting Mierlo-Hout en Rijpelberg). 

 actief met het onderhouden van contacten met schoolbesturen en maakt inhoudelijke en financiële afspraken met hen. 

 in staat om maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken op elkaar af te stemmen en te analyseren. 

 ben je de professional die met onderwijsinstellingen en collega's binnen de gemeente in gesprek gaat en onderhandelt over kansen en oplossingen. 

 bezig met de uitvoering van de reguliere taken binnen het beleidsterrein onderwijshuisvesting (denk hierbij aan het uitvoeren van verordeningen, behandeling huisvestingsaanvragen, opstellen huisvestingsprogramma’s, financiën huisvesting enz.). 

 

Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over…. 

 Minimaal een afgeronde HBO opleiding en drie jaar werkervaring met dit beleidsterrein in een (middel)grote gemeente; 

 Kennis van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van onderwijshuisvesting en deze weet te vertalen naar lokaal beleid. 

 Je bent een stevige sparringpartner voor bestuurders, collega’s en schoolbesturen. 

 Daarnaast ben je een echte netwerker en relatiemanagement is een automatisme voor je. Je hebt een aanpak mentaliteit, die past bij het dna van de stad. 

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Similar projects

+ Search all projects