Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur onderwijs (zzp)

Posted Jul 24, 2022
Project ID: YIS 9118409
Location
Valkenswaard , Noord-Brabant
Duration
1 jaar
(Aug 29, 2022 - Sep 15, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
80 - 90 €/hr
Application Deadline: Aug 19, 2022 12:00 PM

Start 01-09-2022

Duur :  6 maanden of langer

Uren: 32-36 uur

Gemeente Valkenswaard zoekt:

Een ervaren beleidsadviseur die ervoor zorgt dat onze jeugd kansrijk, gezond en veilig opgroeit en actief meedoet.

 

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de weekmarkt en het bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het ouderwetse dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2030. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is jouw nieuwe baan

Valkenswaard zet vol in op jeugd en jonge gezinnen. Immers, de jeugd heeft de toekomst! Daarom willen we dat onze jeugd kansrijk, gezond en veilig opgroeit en actief meedoet. Samen met de kinderopvangorganisaties en de scholen zorg je er daarom voor dat er goed(e) kinderopvang en aantrekkelijk onderwijs wordt aangeboden, in bijpassende huisvesting, en er sprake is van een doorgaande leerlijn. Samen zorg je er ook voor dat alle kinderen gelijke kansen krijgen, onderwijsachterstanden worden voorkomen en kinderen zich breed ontwikkelen, dus ook op het terrein van sport en cultuur. Je weet hiervoor ook andere maatschappelijke partners te betrekken.

 

Voor kinderen en ouders met hulpvragen rondom het kind zet je in op een sterke verbinding tussen onderwijs en zorg en werk je nauw samen met partners om uitval en voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Je maakt je hard voor een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

 

Als beleidsadviseur Onderwijs sta je, samen met onze andere beleidsadviseur Onderwijs, aan de lat voor deze opgaven. Samen met het onderwijs, kinderopvang en maatschappelijke partners pak je de opgaven op. Je werkt daarbij planmatig en resultaatgericht. Je werkt nauw samen met de collega’s in het sociaal domein, Jeugd en Wmo, maar ook met de collega’s van sport, cultuur, veiligheid en vastgoed..

 

Samen met de portefeuillehouder Onderwijs geef je vorm aan het overleg met het onderwijs, onder andere door de Lokaal Educatieve Agenda en het Op Overeenstemming Gerichte Overleg. Vanuit jouw adviesrol geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de wethouder over uiteenlopende onderwijskwesties, stel je college- en raadsvoorstellen op en beantwoord je schriftelijke vragen. Ook houd je zicht op de beschikbare middelen voor onderwijs en lever je inbreng voor de bestuurlijke planning en control cyclus. Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn Valkenswaard.

 

Eisen:

Je bent een ervaren adviseur die graag samen met anderen integraal wil werken aan de onderwijs- en jeugdopgaven van Valkenswaard. Je weet daarbij te verbinden op de relatie én op inhoud en werkt resultaatgericht. Je houdt van aanpakken en bent flexibel en stressbestendig. Je hebt een proactieve houding, en toont daadkracht en lef. Daarnaast heb je een portie politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Je hebt een HBO-/WO-opleiding en minimaal 3 jaar ervaring in een beleidsfunctie binnen het sociaal domein - binnen de overheid. 

Kennis van onderwijswetgeving is een pré.

Similar projects

+ Search all projects