Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur mobiliteit (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130802
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 3-4-2023

Einddatum: 31 augustus 2023 (kans op verlenging wanneer vaste invulling niet lukt)

Uren: 24 uur

Tarief/inschaling: conform schaal 11 cao gemeenten (afhankelijk van kennis/ervaring)

Beschikbaarheid, bijzonderheden en eventuele motivatie van de kandidaat in het cv opnemen

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Helmond is een stad in beweging. Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de wereld staat niet stil. Helmond is onderdeel van de Brainportregio, één van de 3 economische groei hotspots in Nederland. Helmond is naast Eindhoven dé groeikern in de regio qua arbeidsplaatsen en woningen. Dit betekent ook dat het aantal verplaatsingen in en om Helmond enorm zal groeien. Dat vraagt onder andere om slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen, sturing op gedragsverandering en aanpassingen van de infrastructuur. Ambitieuze opgaven die met vertrouwen tegemoet worden gezien. Samen met de Automotive Campus heeft Helmond namelijk een living lab neergezet waar tal van (Europese) innovaties zijn en worden ontwikkeld. En ook in regionale uitvoeringsprogramma’s speelt Helmond een actieve rol, bijvoorbeeld om de regio goed bereikbaar te houden.

Samen met je collega’s en externe partners (de stad, de Brainportregio, provincie, Rijkswaterstaat en het ministerie) werk je voor het vakgebied van mobiliteit en verkeer, waarvoor je integraal beleid en strategieën ontwikkelt. Met originele ideeën, kernachtige en overtuigende analyses, aansprekende visies en kwalitatieve adviezen lever je een concrete en zichtbare bijdrage aan het functioneren van het mobiliteitssysteem en de inrichting van Helmond. Je zult af en toe ook gevraagd worden een project te leiden of deel te nemen aan projecten zoals bijvoorbeeld MIRT-studie Zuidelijke Ontsluiting, uitvoering van de visie op deelmobiliteit, en de digitalisering van mobiliteitsdata. Daarnaast vertegenwoordig je Helmond als één van de vijf grootste Brabantse steden in het BrabantStad programma. Tot slot lever je ook ook een bijdrage aan strategische projecten die verder gaan dan mobiliteit zoals de Schaalsprong van en de Omgevingsvisie voor de stad Helmond.


Functie-eisen:

  • Een helicopterview en ben je een verbinder.

  • Je hebt daarnaast een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Het ene moment werk je aan een langetermijnvisie, het volgende moment geef je al je aandacht aan een urgente politiek-bestuurlijke kwestie.

  • Je treedt als gesprekspartner op binnen regionale samenwerkingsverbanden en projecten waarbij niet alleen de inhoud maar juist de bestuurlijke strategische aspecten vanuit onze stad goed worden behartigd.

  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring met het adviseren van bestuurders.

  • Ervaring met mobiliteitsvraagstukken en de fysieke en ruimtelijke inrichting van een stad is van belang.

  • Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen en buiten het vakgebied.

  • Je hebt overtuigingskracht en visie hoe we invulling kunnen geven aan de ambities.

  • Je weet nieuwe ideeën om te zetten in projecten of programma’s en teamleden en anderen hier enthousiast voor te maken.

  • Je beschikt over een HBO+/WO werk- en denkniveau.

  • Je werkt met passie en plezier aan de ambities van de stad.

  • Je gaat goed om met werkdruk en het stellen van prioriteiten en je hebt het vermogen om in spanningsvolle omgeving de juiste keuzes te maken en richting aan te geven. 

Je komt te werken binnen het team Mobiliteit van de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Een afdeling die bestaat uit energieke en dynamische teams van professionals, die met enthousiasme werken aan de ontwikkeling van de stad Helmond. Als gemeente zorgen we voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers optimaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen we samen met partners en stakeholders, integraal en vraaggericht: van buiten naar binnen. Het netwerk staat centraal en de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen geven richting.

We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten