Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur mobiliteit (zzp)

Posted Mar 17, 2023
Project ID: YIS 9130478
Location
Velsen , Noord-Holland
Duration
5 maanden
(Apr 1, 2023 - Sep 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
68 - 76 €/hr
Application Deadline: Mar 23, 2023 1:00 PM

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 1-9-2023

Nadruk bij deze rol ligt voor nu op advisering over parkeren, bijvoorbeeld bij WABO aanvragen en projecten. Dus bij voorkeur iemand met vakkennis/ervaring op dat vlak.

Deels vanuit huis werken is mogelijk. Inzet: 20-36 uur per week.

Tarief: max 76,-/uur excl BTW, inclusief (reis)kosten.
Over Velsen

Velsen biedt veel afwisseling op het gebied van wonen, werken, ondernemen en ontspannen.

De gemeente is de thuishaven van Tata Steel, een grote zee- en energiehaven, een cruiseterminal en een uitgestrekt en Natura 2000 duingebied. Én Velsen maakt onderdeel uit van de bruisende metropoolregio Amsterdam. Velsen heeft het allemaal. En daardoor staat de gemeente ook voor een aantal bijzondere uitdagingen.

Ruim 500 medewerkers van de gemeente dragen dagelijks hun steentje bij om al het moois in de gemeente te behouden en verder te ontwikkelen.

Als Beleidsadviseur Mobiliteit draag je bij aan de duurzame verbetering van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de gemeente Velsen. Dat doe je binnen het domein Fysieke Leefomgeving, bij het team Regie & Ontwikkeling. We werken binnen het team met circa 35 collega’s aan verschillende samenhangende thema’s.

Als beleidsadviseur mobiliteit werk je mee aan het uitvoeren van de speerpunten uit de Mobiliteitsagenda Velsen. Je stelt adviezen op en je denkt mee over verdere ontwikkeling van het mobiliteitsbeleid van de gemeente. Daarbij leg je natuurlijk de verbinding met andere opgaven en beleidsterreinen. Je bereidt bestuurlijke besluitvorming voor. Ook neem je deel aan regionale overleggen over bereikbaarheid en mobiliteit.

Je geeft verkeerskundig advies op ruimtelijke plannen aan de hand van het gemeentelijk beleid en landelijke richtlijnen. Bijvoorbeeld bij de herinrichting van infrastructuur en gebiedsontwikkelingen. Daar breng je je kennis in en denk je breed mee over de vraagstukken die voorliggen. Je neemt deel aan project- en werkgroepen, soms als deelnemer en soms als projectleider. Ook organiseer je participatie en treed je regelmatig in overleg met bewoners, bedrijven en betrokken organisaties.

De gemeente Velsen heeft een goede dienstverlening en burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Je ziet het samenwerken met inwoners, collega’s en organisaties als vanzelfsprekend. Naast verkeerskundige opgaven kunnen ook andere vraagstukken voorbijkomen; je bent dus breed inzetbaar.

Jouw werkzaamheden

Als beleidsadviseur mobiliteit zoek je actief de samenwerking op met je collega’s van andere beleidsdisciplines en de uitvoering. Met jouw inhoudelijke kennis adviseer jij de organisatie en het bestuur over mobiliteitsvraagstukken.

 • Je stelt heldere beleidsnotities op en adviseert het college over verkeerskundige vraagstukken;

 • Je volgt relevante beleidsontwikkelingen en neemt deel aan regionale bijeenkomsten en overleggen;

 • Je adviseert bij grote en kleine(re) ontwikkelingen in onze gemeente en neemt deel aan projectgroepen

 • Je doet voorstellen ter verbetering van verkeerssituaties naar aanleiding van meldingen van inwoners, ondernemers of overleg met handhaving;

 • Je denkt actief mee bij de totstandkoming van het ontwerp van de openbare ruimte;

 • Je vertegenwoordigt jouw vakgebied tijdens informatieavonden.


Wat wij vragen

 • Je kunt projectmatig werken

 • Je hebt een brede blik en je bent verbindend. Standvastig en tegelijkertijd flexibel

  genoeg om verschillende belangen samen te brengen, zowel intern naar collega’s

  en bestuurders als extern, naar bewoners en betrokken organisaties. Daarbij ben

  je creatief en oplossingsgericht.

 • Je bent communicatief sterk, omgevingsbewust en proactief en vooral een

 • verbinder

 • Verkeerskundige kennis is een pré


Wat breng je in elk geval mee?

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur op verkeerskundig terrein

 • Je hebt ervaring met, of affiniteit met beleidsadvisering in een politieke/bestuurlijke

  context

Wat wij bieden

We zijn een overzichtelijke organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij al ons vertrouwen.

Similar projects

+ Search all projects