Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur milieu (zzp)

Geplaatst 23 jun. 2023
Project ID: YIS 9134385
Plaats
Hendrik-Ido-Ambacht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 21 jul. 2023
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 jul. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 28-36

Duur: opdracht van 1 jaar

Thuis/locatie: hybride

Schaal: tarief conform schaal 10


Beleidsadviseur milieu

Als beleidsadviseur milieu heb jij bij ons een zeer uitgebreide en afwisselende advies rol! De wet- en regelgeving is de laatste jaren steeds veranderd en de belangstelling in de maatschappij voor deze onderwerpen is enorm gegroeid. Dit geldt voor alle disciplines waarmee je je bezighoudt waaronder kwaliteit van bodem, water, lucht & geluid. Kun jij met alle ontwikkelingen van buiten naar binnen denken en handelen? Dan hebben wij jou veel te bieden!

Waar kom je te werken?

Hendrik-Ido-Ambacht is een kleine organisatie. Met ruim 100 medewerkers zetten wij ons voortdurend in voor onze inwoners, ondernemers en instanties en sluiten aan bij wat er leeft en speelt in de gemeente. Om dit met een compacte organisatie zoals de onze te kunnen realiseren is flexibiliteit en voldoende inzet van hoogwaardige professionals een randvoorwaarde.

De ambtelijke organisatie bestaat uit de afdelingen Bedrijfsvoering, Beheer Openbare Ruimte, Ruimte & Projecten, Sociaal Domein en het projectbureau De Volgerlanden. De organisatie staat onder leiding van de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Jij wordt onderdeel van de afdeling Ruimte & Projecten. Regelmatig pak je ook gezamenlijk zaken op: je werkt in je rol veel samen met de milieucollega’s van OZHZ maar bijvoorbeeld ook de collega’s die bezig zijn met duurzaamheid, verkeer, ruimtelijke ordening, duurzaamheid, juridische zaken en communicatie.

Wat ga je doen?

Jij bent de schakel tussen de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de gemeente. Je bent voor milieuaspecten intensief betrokken bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en adviseert in het kader van het programma duurzaamheid. Uitvoerend ben je ook bezig met onderwerpen rondom gezonde leefomgeving, denk hierbij aan geluid, veiligheid en luchtkwaliteit. 

En dat is nog niet alles, want als beleidsadviseur milieu ga je concreet aan de slag met het:

  • Adviseren over het (nieuwe) milieubeleid, evalueren en doen van verbetervoorstellen;

  • Adviseren van het college en de organisatie over de planning en controlezaken van de Regionale Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), zoals het jaarprogramma, jaarplan vergunningverlening, toezicht en handhaving en de begroting. Je bent hier ook het aanspeekpunt voor dossiers en voert relatiegesprekken met deze Omgevingsdienst;

  • Deelnemen aan verschillende (regionale) gemeentelijke overleggen met name op het gebied van lucht, bodem en (externe) veiligheid;

  • Ondersteunen van projectleiders en beleidsadviseurs Klimaat en Duurzaamheid. En je bent financieel verantwoordelijk voor het beheer van de budgetten die beschikbaar zijn voor het beleidsterrein Milieu.


Wat neem je mee?

Je hebt een open en proactieve houding. Je laat zien dat je goed kunt samenwerken door contacten op te zoeken, zelf vindbaar te zijn en de verbinding te leggen. Als adviseur beschik je zowel mondeling als schriftelijk over goede communicatieve vaardigheden en kun je effectief adviseren. Ook kun je goed analyseren en je bevindingen en adviezen helder, evenwichtig en overtuigend presenteren.

Daarnaast beschik jij over;

  • Hbo werk- en denkniveau richting milieukunde of vergelijkbare studie;

  • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

  • Politieke- en bestuurlijke sensitiviteit.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten