Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur milieu (geluid)- zzp

Geplaatst 6 apr. 2022
Project ID: YIS 9112620
Plaats
Ridderkerk
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 8 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet:  zsm / uiterlijk 9-5-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32- 36

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, in afstemming met collega’s.

Tariefstelling schaal 10

 

Wat zoeken we?

We zoeken iemand met kennis en ervaring op met name het milieuonderwerp Geluid, in mindere mate op Luchtkwaliteit. 

Belangrijk is dat deze persoon beschikt over communicatieve vaardigheden en bestuurlijke sensitiviteit. De taken spelen zich (zie onder) af tussen collega’s milieu en collega’s van andere disciplines en de besturen. Verbinden is hierbij belangrijk.

Het is een pré als deze persoon echt intern aan de slag kan en ook ‘fysiek’ bij het team kan aansluiten (werken vanuit een account van de BAR), zich snel onze systemen eigen kan maken en daardoor ook in staat is binnen de organisatie te functioneren (bijv. redelijk snel zelf een collegevoorstel kan maken m.b.v. de aanwezige systemen).

 

Wat voor opdrachtgever is de BAR-organisatie?

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Binnen deze opdracht wordt ondersteuning gevraagd voor alle drie de gemeenten.

 

Bij welke taken zoeken we ondersteuning?

We zoeken specifiek een milieubeleidsadviseur omdat we de volgende specifieke taken voor hem/haar voorzien:

•   Advisering van collega’s Ruimtelijke Ordening bij het proces rond bestemmingsplannen en collega’s van Vergunningverlening ten aanzien van omgevingsvergunningen. De advisering heeft met name betrekking op het aspect Geluid, maar bij de advisering over Geluid is ook kennis nodig van MER-procedures en het aspect Bedrijven en Milieuzonering. Soms is het bij een goede advisering ook nodig om de besturen mee te nemen in de ontwikkelingen en het advies. Deze taak ligt er voor alle drie de gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Ook is afstemming met de DCMR Milieudienst Rijnmond regelmatig van belang;

•   Deelname aan het programma ‘Havengeluid en omgeving’, namens de gemeente Albrandswaard. De gemeente Rotterdam, Provincie Zuid Holland en het Havenbedrijf Rotterdam zijn dit programma gestart om een oplossingen te vinden voor de geluidopgave, die ontstaan is door de ontwikkeling en de ambities van de haven, de stad en de regio. Als onderdeel van het programma stelt Rotterdam het Facetbestemmingsplan geluid (FBG) op. Een Milieueffectrapportage (MER) vormt de onderbouwing van het FBG. Albrandswaard en de andere regiogemeenten worden regelmatig zowel ambtelijk als bestuurlijk over de voortgang geïnformeerd. Het is voor de gemeente Albrandswaard van groot belang om te komen tot een gedeeld beeld over de ontwikkeling van de geluidbelasting in de regio en de impact op de leefkwaliteit en mogelijkheden voor woningbouw. Deelname aan het programma houdt onder andere in dat gestuurd wordt op dit belang (samen met collega’s Ruimtelijke Ordening) en deelgenomen wordt aan overleggen en werkgroepen. Hierbij gaat het ook om inbreng bij de vervolgaanpak, informeren van de gemeenteraad en actieve samenwerking met de andere regiogemeenten. Afhankelijk van de planning zal het nodig zijn om samen met DCMR Milieudienst Rijnmond een advies op te stellen in reactie op de MER en/of het FBG.  

•   Een deel van de opdracht kan ook betrekking hebben op de implementatie van het aspect Geluid in de Omgevingswet en bijbehorende instrumenten (exacte tijdsbesteding is nog onbekend). Het team Milieu levert inbreng bij het opstellen van omgevingsvisies en omgevingsplannen. Voor Geluid moet hier nog veel voor uitgezocht worden. Op basis van deze inventarisaties moet beleid ontwikkeld worden en zijn concrete regels nodig voor opname in het omgevingsplan. Affiniteit met het aspect Geluid onder de Omgevingswet is daarom van belang, zodat we ook de denkkracht van de adviseur kunnen gebruiken bij dit proces.

 

Jij hebt: 

•   Ervaring met het milieu aspect Geluid;

•   Gemeente ervaring;

•   Ervaring als beleidsadviseur.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten