Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur mantelzorg (zzp)

Geplaatst 3 apr. 2024
Project ID: YIS 9154449
Plaats
Groningen
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 12:00

Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur mantelzorg.

Startdatum: 1 mei

Duur: 5 maanden

Inzet: 32 uren per week

Schaal 11, cao Gemeenten.



Voor deze opdracht zoekt de gemeente een ervaren beleidsadviseur, met als aandachtsgebied Mantelzorg. De beleidsadviseur geeft in samenspraak uitvoering aan de Actielijn Mantelzorg 2023-2026 en wordt wegwijs gemaakt in de organisatie, lokale samenwerkingspartners en de huidige stand van zaken van de acties.

Wat ga je doen?

·        uit twee onderzoeken is gebleken dat Groningse mantelzorgers onvoldoende bereikt worden en dat de informatievoorziening te wensen overlaat. De acties zijn het op orde brengen van de informatievoorziening, een bewustwordingscampagne onder beroepskrachten uit welzijn en zorg (huisartsen en wijkverpleging), gevolgd door een campagne onder inwoners. Er ligt een concept campagneplan en er is ruim budget beschikbaar.

·        het opschalen van de pilot mantelzorgmakers vanuit SPUK GALA naar intensievere vorm. Er zijn twee mantelzorgmakelaars aangetrokken om in geval van complexe vraagstukken qua zorg en regelgeving en/of overbelasting met korte dienstverlening perspectief te creëren. Ze willen meer verwijzers aansluiten en in 2024 ontdekken welke waarde deze beroepsgroep binnen het sociaal domein heeft.

·        het Familiegesprek is een HBO erkende interventie om het gesprek te voeren met de naasten rond een intensieve zorgsituatie. Hanze Hogeschool en UMCG hebben een conceptplan opgeleverd hoe deze interventie binnen het sociaal domein vorm gegeven kan worden.

En verder:

·        (laten) signaleren van knellende regelgeving en praktijken deze adresseren;

·        implementeren van de mantelzorgtest in de informatievoorziening/campagne;

·        samenwerking met Humanitas, adviesgroep mantelzorg, WIJ Groningen etc.;

·        betrekken huisartsen en wijkverpleging. 


Wat vragen wij van jou?

·        Minimaal Hbo werk- en denkniveau.

·        Je hebt ruime ervaring in een soortgelijke rol in een soortgelijke werkgomgeving, waardoor je een vliegende start kunt maken doordat je al beschikt over kennis van het zorg- en sociaal domein en meer specifiek het thema mantelzorg.

·        Gemiddeld 32 uren per week beschikbaar, op korte termijn, maar uiterlijk 1 mei.

·        Je hebt een antennen voor gemeentelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten