Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling wonen (zzp)

Geplaatst 25 mei 2023
Project ID: YIS 9134174
Plaats
Papendrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 25 nov. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2023 14:00

Startdatum: z.s.m. heeft spoed (vervanging ziekte)

Uren: 32 uur per week

Duur: 3 maanden met optie tot verlengen

Werkdagen: in overleg, thuiswerken mogelijk

Schaal: richt tarief conform schaal 10

BYOD

We zoeken een ervaren beleidsadviseur

  • Vakgebied wonen

  • Aantoonbare werkervaring in het vakgebied Wonen



Ben jij iemand die zich graag bezig houdt met woonbeleid dan ben jij de persoon die wij zoeken! 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in een energieke en ambitieuze gemeente. Papendrecht is groen, rustig en dynamisch. Op de grens van stedelijk gebied en uitgestrekte natuur van de Alblasserwaard. Pal aan de oever van een druk bevaren rivierendriesprong. Papendrecht kijkt over haar lokale grenzen heen, een sterke gemeente in een sterke regio. We maken deel uit van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: samen stad aan het water.

Wij werken op een innovatieve manier samen met onze bewoners, ondernemers en sport- en cultuurorganisaties. Als je voor de gemeente Papendrecht werkt, lever je samen met jouw collega's een bijdrage aan een mooiere maatschappij voor onze 32.000 inwoners. Onze gemeente stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. We hebben een informele organisatie met korte lijnen en medewerkers hebben een groot loyaliteitsgevoel. 

Wie zijn wij?

Je komt te werken in het team Maatschappelijke Ontwikkeling en gaat aan de slag met het beleidsveld Wonen. Grotendeels doe je dit alleen, maar je werkt ook samen met collega's van het team GROV in de gemeente Papendrecht.  

Daarnaast werk je veel samen met je collega's uit het team dat bestaat uit 29 enthousiaste en deskundige collega's. We houden ons bezig met een breed takenpakket zoals Wmo, wonen, onderwijs, jeugd, gezondheid, sport, cultuur, maatschappelijke participatie, arbeidsmarkt & minimabeleid en Jeugd & Jongerenwerk. Jouw teamleden zijn nauw met elkaar betrokken, springen voor elkaar in en hebben met elkaar veel werkplezier.  

Wat ga je doen?

  • Als Beleidsmedewerker Wonen draag jij bij aan de ontwikkeling en uitvoering van woonbeleid door middel van het opstellen van beleidsnotities, het opstellen van college- en raadsvoorstellen en het zorgen voor de besluitvorming rondom deze voorstellen.

  • Jij bent goed op de hoogte van alles wat er gebeurt op het beleidsterrein Wonen en Volkshuisvesting waardoor jij in staat bent om trends en ontwikkelingen te vertalen naar concrete adviezen.

  • Als eerste aanspreekpunt voor collega’s, bestuur en ketenpartners (waaronder woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen) ben jij hoofdverantwoordelijk voor thema’s zoals de lokale prestatieafspraken met de woningcorporaties, lokale huisvestingsverordening (inclusief de voorrangsregeling en de regeling opkoopbescherming), woonwagenbeleid en dergelijke.

  • Daarnaast heb jij een rol in sub thema’s zoals deelname in projectteams woningbouwprojecten en de huisvesting van kwetsbare groepen.

  • Je zoekt de samenwerking op in en met de regio en de provincie wanneer vraagstukken rondom het beleidsterrein wonen de gemeentegrenzen overschrijden.

Wat doe je?

Als Beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling met taakaccent Wonen werk je zelfstandig en in afstemming met de portefeuillehouder aan het verder invullen en vormgeven van het beleidsterrein wonen. Dit houdt globaal in:

·      Zelfstandig en in samenspraak met je collega werken aan het beleidsterrein Wonen

·      Aanspreekpunt zijn voor het bestuur

·      Het maken, toetsen, (door)ontwikkelen en evalueren van beleid

·      Het opstellen van beleidsstukken en beleidsadvisering



Wat neem je mee?

·      Je beschikt over een afgeronde inhoudelijk relevante hbo- of wo-opleiding;

·      Je hebt aantoonbare werkervaring in het vakgebied Wonen, bijvoorbeeld opgedaan bij een adviesbureau, een woningcorporatie of een andere overheidsinstantie;

·      Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent in staat een netwerk binnen en buiten de gemeente op te bouwen en te onderhouden;

·      Collegialiteit, sterke communicatieve vaardigheden, een goede dosis lef en overtuigingskracht zijn kenmerken die jou omschrijven;

·      Je bent accuraat, hierdoor heb je oog voor routines en procedures en werk je systematisch;

·      Je werkt klant- en kwaliteitsgericht en kunt goed samenwerken;

·      Je hebt een kritische blik op beleidsontwikkeling en je kunt uitstekend risico's beoordelen en belangen afwegen;

·      Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en je bent politiek sensitief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten