Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Maatschappelijk Vastgoed

Geplaatst 6 aug. 2021
Project ID: YIS 9099816
Plaats
Groningen
Duur
6 maanden
(1 nov. 2021 - 1 mei 2022)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 8 oktober 2021 om 12:00

Tarief: Schaal 11 CAO Gemeenten

 

De gemeente Groningen is op zoek naar een beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed (onderwijshuisvesting). Goede schoolgebouwen dragen bij aan het kunnen geven van goed onderwijs en zorgen voor een prettig leer- en werkklimaat. Daarnaast vervullen goede schoolgebouwen een spilfunctie in de buurt. Want scholen zijn er niet alleen voor het geven en ontvangen van onderwijs. Vanuit deze plekken krijgen ook sociale ambities als de wijkvernieuwing en het tegengaan van segregatie gestalte. De school is dus veel meer dan een onderwijsgebouw alleen.

 

Jij…

…vertaalt op basis van grondige analyses de vastgoedvraag van maatschappelijke partners naar heldere adviezen voor het bestuur. Je adviseert over de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan voor het onderwijs. Je bent de beleidsmatige opdrachtgever voor het Vastgoedbedrijf voor maatschappelijke huisvestingsvraagstukken en schakelt daarvoor met interne en externe stakeholders. Je bent op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving en adviseert hierover.

Verder draag je bij aan de gebiedsontwikkeling van Groningen vanuit het sociale domein. Wat maakt een wijk of buurt nu echt leefbaar en welke voorzieningen zijn nodig?

Als beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed ondersteun je bestuurder en bestuur bij de ontwikkeling en operationalisering van beleid en regelgeving. Dat doe je niet vanachter je pc, maar je trekt erop uit om samen met burgers en partners in de gemeente te bedenken wat er moet en hoe dat het beste kan.

·       je regisseert (complexe) processen op het gebied van de beleidsontwikkeling, -operationalisering en -evaluatie;

·       jouw specialisatie daarbij is onderwijshuisvesting;

·       je bent de steller (met een scherpe pen) van beleidsnota’s, college- en raadsvoorstellen ;

·       je volgt maatschappelijke ontwikkelingen (landelijk, regionaal en lokaal) en agendeert daaruit beleidsopgaven voor de politieke agenda;

·       je bouwt aan en onderhoudt relevante netwerkcontacten. Je werkt nauw samen met het gemeentelijk vastgoedbedrijf, de schoolbesturen en andere relevante maatschappelijke partners.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het team Maatschappelijk Vastgoed van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op deze afdeling zijn ongeveer 130 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider. 

 

Jij beschikt over:

·       Aantoonbaar HBO / WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding bestuurskunde of planologie;

·       Kennis & expertise van en affiniteit met het beleidsterrein onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed;

·       Ruime ervaring in het relatiemanagement, bij voorkeur met schoolbesturen en andere partners / instellingen binnen het maatschappelijk domein;

·       Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur. We zoeken iemand die meteen als een ervaren beleidsadviseur in kan springen.

 

Gevraagde competenties: strategisch, analytisch,politiek en omgevingssensitief, ondernemend, daadkrachtig en verbindend (kan belangen afwegen en overbruggen).

Gevraagde vaardigheden: adviesvaardigheden, uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten