Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur jeugd (zzp)

Posted Mar 14, 2023
Project ID: YIS 9130255
Location
Deurne , Noord-Brabant
Duration
6 maanden
(Apr 3, 2023 - Sep 30, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 20, 2023 3:00 PM

Startdatum: 3-4-2023

Einddatum: 30-9-2023

Uren: 32-36 uur per week.

Functieschaal: 11

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur ga je aan de slag met diverse thema's binnen het sociaal domein. Op dit moment zoeken we een tijdelijke enthousiaste en flexibele collega op het gebied van Jeugd. Je houdt je bezig met het onderzoeken, ontwikkelen, adviseren en implementeren van diverse beleidstaken binnen het jeugddomein. Je stemt af met collega's binnen de Peelgemeenten, maar ook met lokale beleidsadviseurs en met de regio. Je adviseert het management en het bestuur over beleidsontwikkelingen. 

Binnen het domein jeugd werken we samen in diverse verbanden waarbinnen je een rol gaat vervullen. Hierbij kun je denken aan het toekomstscenario jeugd- en gezinsbescherming, JeugdzorgPlus of het thema wonen binnen de jeugdzorg. Verder ben je op de hoogte van landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar regionaal en lokaal beleid. Je jaagt sociale innovaties aan binnen de maatschappelijke ondersteuning en levert een bijdrage aan de doelen zoals gesteld in de koersagenda van de Peelgemeenten.

Belangrijk is dat je snel kunt schakelen en het complexe terrein van de jeugdzorg overziet. Je houdt van pionieren, maar bent ook een teamspeler. Je weet proactief opdrachten op te halen, om te zetten naar acties en neemt daarin initiatief. Je ziet snel verbanden en snapt dat beleid ook geïmplementeerd moet worden en afstemming behoeft. 

Verder:

•   Het opstellen van beleidsadviezen en beslisdocumenten

•   Je maakt deel uit van het regionale inkoopteam dat diensten inkoopt bij (jeugd)zorgaanbieders.

•   Je ontwikkelt en implementeert beleid en bent de expert ten aanzien van afstemmingsvraagstukken tussen gemeenten, zorgverzekeraars, aanbieders, verwijzers en lokale en regionale partijen. Hierin ben je een goede netwerker en altijd op zoek naar een effectieve samenwerking.

•   Je wordt regelmatig als projectleider / adviseur betrokken bij opgaven binnen het sociaal domein.

•   Je zorgt voor verbinding en afstemming tussen regionaal en lokaal beleid: met name de afstemming tussen de regionale inkoop van jeugdzorg op schaal van 21 gemeenten (21voordejeugd: gedwongen kader).

•   Je bent contactpersoon en relatiebeheerder namens de GR Peelgemeenten en bent de verbindende factor tussen de regionale en lokale organisaties.  

Profiel

•   HBO+ werk- en denkniveau.

•   Kennis en ervaring in het sociaal domein en met de jeugdwet.

•   Kennis van en ervaring met projectmatig werken. 

•   Inzicht en gevoel voor politiek-bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

•   Resultaatgericht en in staat om bondig te adviseren. 

•   Communicatief vaardig in woord en schrijven.

•   Toont initiatief, analytisch sterk en gaat nauwkeurig te werk. 

•   Teamspeler die graag collega’s helpt om tot de beste resultaten te komen.

Similar projects

+ Search all projects