Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur jeugd (zzp)

Geplaatst 11 feb. 2022
Project ID: YIS000729
Plaats
Boxtel
Uren
8 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 1 jun. 2022
Tarief
60 - 65 €/uur

Deadline sollicitatie: 16-02-2022 17:00 uur

Startdatim inzet: 01-03-2022

Einddatum inzet: 01-06-2022

Uren per week: 8 

Werkzaamheden:
Je krijgt als opdracht om in samenwerking met de beleidsmedewerkers op Jeugd, Onderwijs en participatie een integraal jeugdbeleid 2022-2025 op te stellen voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel voor de jeugd/jongeren in de leeftijd van – 9 maanden tot 27 jaar. Op dit moment ontbreekt het nog aan een gezamenlijke aanpak en is het beleid versnipperd op verschillende onderwerpen. Het opstellen van een integraal jeugdbeleid houdt het volgende in:

  • Samen met de beleidsmedewerkers Jeugd, Onderwijs en Participatie (7 in totaal) formuleer je hèt doel voor het integraal jeugdbeleid voor jaren 2022-2025. Jij bereidt hiervoor een bijeenkomst voor om dit doel gezamenlijk te bepalen.
  • Voor de periode 2022-2023 stel je samen met deze beleidsmedewerkers concrete acties en resultaten vast die bijdragen aan dat doel. Daarbij is duidelijk welke actie en welk resultaat door wie opgepakt wordt en hoe elkaars acties/resultaten versterkend ten opzichte van elkaar zijn. Je plant hiervoor 1 op 1 gesprekken met de beleidsmedewerkers waarbij het de bedoeling is dat de inhoud komt van de beleidsmedewerkers. Jij zorgt dat dit een makkelijk leesbaar en logisch opgesteld document of overzicht oplevert. Dit document wordt de komende 4 jaar als leidraad gebruikt en verankerd in teamplannen, P&Cdocumenten, beleidsnotities, overleggen etc.   
  • Het doel en de resultaten van het integraal jeugdbeleid 2022-2025 in concept wordt getoetst bij collega’s in het sociale domein (een afvaardiging van de wijkteamcoördinatoren, consulenten Jeugd en kwaliteitsmedewerkers).
  • Je coacht de beleidsmedewerkers om beter met elkaar samen te werken en om verbindingen te leggen zodat alle acties elkaar versterken in het bereiken van dat doel.
  • Je bespreekt het concept met wethouders en maakt afspraken of dit document vastgesteld moet worden in het college en/of raad. Je verwerkt alle opmerkingen en komt tot een definitief integraal jeugdbeleid 2022-2025.
  • Je spoort beleidsmedewerkers aan om het integraal jeugdbeleid te bespreken met samenwerkingspartners* en afspraken te maken met deze samenwerkingspartners welk deel van de acties door deze partners worden opgepakt en hoe.
  • Je geeft een toelichting aan de adviesraden sociaal domein van Boxtel en Sint-Michielsgestel over het jeugdbeleid, zodat zij advies kunnen geven aan de colleges (indien het ter vaststelling naar het college of de raad gaat). Dit advies wordt als bijlage toegevoegd aan de collegevoorstellen.


*Samenwerkingspartners hierin zijn: onderwijs, GGD, kinderopvang, zorgaanbieders, huisartsen, ContourDeTwern, Bint, Brede Scholen Boxtel (BSB), WSD.

 

Profiel:

  • Beleidsmedewerker of adviseur in het sociaal domein met specialisatie op jeugd- en jongerenbeleid;
  • Geschatte uren: 8 uur per week (flexibel inzetbaar verdeeld over een doorloopperiode van 3 maanden). 
  • Ervaring met dit werk bij de gemeente en minimaal HBO-niveau is vereist.

 


Wie zoeken we?

  • Je bent uitstekend in staat om anderen mee te nemen in deze opdracht, treedt zakelijk en resultaatgericht op en houdt daarbij goed het politiek-bestuurlijke belang voor ogen;
  • Je bent zelfstandig in staat de stappen te nemen die nodig zijn om te komen tot een integraal jeugdbeleid 2022-2025;
  • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten