Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur erfgoed en cultuurhistorie (zzp)

Geplaatst 8 jun. 2022
Project ID: YIS 9115986
Plaats
Barendrecht, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 jul. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jun. 2022 12:00

Startdatum: zo snel mogelijk, uiterlijk 4 juli 2022.

Einddatum: 31 december 2022.

Optie tot verlenging? Ja. 

Min/max aantal uur per week? Minimaal 16, maximaal 24 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Tariefstelling: schaal  10.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar.

 

 

Must haves (knockouts)?

•   Gemeentelijke ervaring;

 

Pre's?

•   Ervaring met archelogie;

•   Ervaring met monumenten.

 

Wanneer gesprekken met eindkandidaten? (bij voorkeur op locatie in Barendrecht):

Maandag 20 juni gehele dag.

Donderdag 23 juni gehele dag.

 

 

Wil jij jouw talent in Erfgoed en Cultuurhistorie inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten?

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team! 

Voor het team Verstedelijking, Ondernemers- en Verblijfsklimaat (VOV) zoeken wij per direct een kandidaat.

 

Wat ga je doen als beleidsadviseur Erfgoed en Cultuurhistorie?

Of de functie van beleidsadviseur in de BAR-organisatie een andere is dan elders? Reken maar. 

Om te beginnen heb je niet één maar drie opdrachtgevers te bedienen: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie gemeenten die het op hoofdlijnen eens zijn, maar ook eigen accenten leggen in hun erfgoedbeleid. In je rol als adviseur moet je daarom makkelijk en creatief kunnen schakelen tussen verschillende bestuurders: welke aanpak hanteer je bij wie?

 

Als beleidsadviseur Erfgoed en Cultuurhistorie zorg je ervoor dat erfgoed een plek krijgt in ontwikkelingen. Dat doe je onder andere door te adviseren op bouwinitiatieven en gebiedsontwikkelingen en door bij te dragen aan bestemmingsplannen en omgevingsplannen, waar het gaat om erfgoed, cultuurhistorie en archeologie.  

 

We zijn benieuwd naar jouw ideeën en jouw bijdrage om de cultuurhistorische waarden binnen onze drie gemeenten te beschermen en tegelijkertijd nieuwe ontwikkelingen mogelijk maken. 

 

De BAR-organisatie

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

 

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

 

Je komt te werken in het team Verstedelijking, Ondernemers- en Verblijfsklimaat (VOV). Dit team houdt zich onder andere bezig met vraagstukken op het gebied van wonen, milieu, erfgoed, economie en groen & recreatie. 

 

Wat vragen we van je?

  • Je hebt WO werk- en denkniveau en je hebt een afgeronde studie op minimaal HBO niveau, bijvoorbeeld kunstgeschiedenis/architectuurgeschiedenis. 
  • Daarnaast heb je aantoonbare werkervaring (minimaal 3 jaar) bij een gemeentelijke organisatie. Je weet je staande te houden in een bestuurlijke omgeving en je hebt kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot erfgoed, zoals de Erfgoedwet, de WABO, de Omgevingswet en de WRO. 
  • Je houdt van samenwerken in een team, bent een doorpakker, een doener, je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent dienstverlenend. 
  • De functie vraagt ook, op gezette tijden, flexibele inzet in de avonduren.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten