Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur en accounthouder Kunst & Cultuur (zzp)

Geplaatst 15 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130275
Plaats
Leeuwarden, Friesland
Uren
32 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mrt. 2023 12:00

Uren: 32uur

Duur: opdracht is t/m 31-12-2023 (optie tot verlenging wordt duidelijk in de loop van 2023)

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.

Tarief: Er is voor deze opdracht een maximum tarief afgegeven (projectgeld). De opdracht is 32 uur per week en we kunnen maximaal 64 euro per uur besteden. Mocht je (iets) hoger bieden dan zal dat het aantal uren per week beinvloeden.
Provinciale Staten heeft in 2020 het beleid Nij Poadium 2021-2024 vastgesteld. De provincie wil daarmee een sterk en flexibel cultuurbeleid voor Fryslân neerzetten. Dit doen we door aan te sluiten bij de kracht van cultureel Fryslân en de ideeën van het veld én voort te borduren op de resultaten van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018).

We zien kunst en cultuur als aanjager die de samenleving in beweging krijgt en blijvend effect heeft op de inwoners, bezoekers, omgeving en economie van Fryslân. 2023 is het 3e uitvoeringsjaar van Nij Poadium. De voorbereidingen voor de nieuwe beleidsperiode zijn reeds gestart.

Om dit goed te kunnen (blijven) doen, zoeken we versterking voor ons team Cultuur in de vorm van een Beleidsadviseur en accounthouder Kunst & Cultuur. Het is een brede rol met een focus op Kultuer yn 'e Mienskip waarbij een divers en uitdagend takenpakket hoort.

 

Wat ga je doen?

·        Jij bent het aanspreekpunt voor het provinciale cultuurbeleid. Vanuit die rol draag jij bij aan beleidsontwikkeling, het bewaken van de provinciale doelstellingen en specifiek de doelstellingen van de regeling Nij Poadium.

·        Je houdt je inhoudelijk bezig met brede thema’s en inhoud. Je bent accounthouder van instellingen met raakvlakken met erfgoed, beeldende kunst in het bijzonder. Je ondersteunt de accounthouder musea. Als accounthouder ben jij de contactpersoon en verbinder voor deze partijen en via de subsidierelatie bewaak jij of de resultaten worden behaald, zoals vooraf beoogd en afgesproken.

·        Binnen al deze thema’s ben jij het aanspreekpunt voor de gedeputeerde, de opgavemanager, andere collega’s en voor externe partijen.

·        Je onderhoudt contacten met de interne afdeling Subsidies & Financieringen om de administratieve kant goed te organiseren.

·        Je hebt goed zicht op landelijke ontwikkelingen en weet relevante koppelingen te maken tussen die ontwikkelingen, ons beleid en relevante partijen.

·        Je vertaalt ontwikkelingen vanuit het veld en vanuit de aangesloten partijen naar beleidsvoorstellen voor de gedeputeerde en het college van GS en PS.

Wat vragen wij

Wat freegje wy

We zoeken een enthousiaste, proactieve en ervaren beleidsadviseur die kan organiseren, verbinden en zaken verder kan brengen. Je bent politiek sensitief en hebt ervaring en affiniteit met het werken in een politiek bestuurlijk context. Je hebt verder kennis van het culturele werkveld in Fryslân. Je bent een echte teamspeler die communicatief sterk is (mondeling en schriftelijk), resultaatgericht is en goed kan netwerken. Een spin-in-het-web die zich beweegt tussen alle belanghebbenden om zo tot het beste beleid en de beste uitvoering te komen.

Daarnaast neem je het volgende mee:

·        Een voor het werkveld relevante HBO- of WO-opleiding;

·        Ervaring in of met het (Friese) culturele veld en een intrinsieke motivatie hiermee aan de slag te gaan;

·        Ervaring met het ontwikkelen en schrijven van beleid, en implementeren van beleid (GS/PS);

·        Ervaring met omgevingsmanagement en accounthouderschap;

·        Kennis over of ervaring met (culturele/ maatschappelijke) instellingen en fondsen die werken op het vlak van cultuureducatie, cultuurparticipatie, kunst en zorg, amateurkunst en talentontwikkeling;

·        Zicht op ontwikkelingen aangaande experimentele en/of interdisciplinaire initiatieven die werken aan maatschappelijke vraagstukken;

·        Ervaring met het vertalen van maatschappelijke discussies naar heldere en eenduidige beleidsadviezen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten