Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur economische zaken (zzp)

Posted Feb 17, 2023
Project ID: YIS 9128771
Location
Valkenswaard , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Mar 1, 2023 - Jul 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 10, 2023 12:00 PM

Startdatum: zsm

Einddatum: 1-7-2023

32-36 uur, schaal 10, richttarief 58,75, geen knockout! Het staat je vrij te bieden met een afwijkend tarief.Vacature Beleidsadviseur Economische Zaken (HR21 Medewerker Ontwikkeling III)

Gemeente Valkenswaard zoekt:

Een ervaren beleidsadviseur die vorm geeft aan ‘Samen werken’ in Valkenswaard!

 

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de Global Champions Tour en pareltjes als de weekmarkt en het Bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het ouderwetse dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2040. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is jouw nieuwe baan

Jij staat aan de lat om invulling te geven aan de ambitie ‘Samen werken’ uit het collegeprogramma 2022 – 2026. De Brainportregio, een van de drie Mainports in Nederland, waar Valkenswaard onderdeel van is, groeit de komende jaren fors en dit biedt vele kansen: voor onze inwoners om zich te ontwikkelen, voor Valkenswaard als recreatieve gemeente en voor allerlei sectoren; grote ondernemers, het MKB en onze horeca. Valkenswaard verandert mee met de voortdurend veranderende regio om de economie vitaal te houden en om alle inwoners een eerlijke kans op werk te geven. We zien krapte op de arbeidsmarkt, vooral in de zorg en technische sector, met als uitdaging het opleiden, aantrekken en behouden van gekwalificeerde medewerkers. De krapte biedt echter ook de kans om iedereen mee te laten doen, ook zij die minder goed meekomen. Werkgevers en opleidingsinstituten moeten hierin, samen met ons, hun rol pakken zodat iedereen mee kan doen.

 

Jij ziet de kansen in deze ontwikkelingen, agendeert deze en ontwikkelt, ook in nauwe afstemming met de Metropoolregio Eindhoven (MRE) en de A2-gemeenten, beleid om de kansen te verzilveren en het vestigingsklimaat in de gehele breedte van het economische speelveld te optimaliseren. Om dit te bereiken, zet je al jouw skills in en betrek je steeds alle relevante partners. Je gaat aan de slag met het beter op elkaar laten aansluiten van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, het vergroten van het aanbod van de leisure-zone (De Groote Heide en Dommelland) en het verder verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van onze bedrijventerreinen. Voor ons Masterplan Centrum ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze detailhandel en de weekmarkt. Je werkt hierbij nauw samen met o.a. collega’s toerisme en recreatie, ruimtelijk beleid, accountmanager EZ en van programma’s zoals Masterplan Centrum en Dommelland.

 

Vanuit jouw adviesrol geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de wethouder en het college over uiteenlopende economische onderwerpen. Verder lever je voor jouw vakgebied een bijdrage aan de P&C-cyclus en beheer je het budget van EZ. Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard een prettige en veilige gemeente/plek te blijven.

 

Dit ben jij:

Je houdt van een dynamisch werkveld dat voor grote uitdagingen staat. Je gaat stressbestendig op een proactieve, analytische en resultaatgerichte wijze te werk. Je bent in staat je te verplaatsen in de wereld van een ondernemer. Van daaruit weet je ook de arbeidsmarkt problematiek en de kansen voor iedereen om mee te kunnen doen te agenderen.

  • Je hebt kennis van de arbeidsmarkt en de partners hierin.

  • Je beschikt over een HBO-/academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring.

  • Daarnaast heb je een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit en gevoel voor samenwerken.


De wereld om ons heen verandert razendsnel. We zijn gewend aan altijd aan, altijd open. En als gemeente bewegen wij mee. We kiezen daarbij bewust voor mensen die daarbij passen. Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in eigen hand neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.  

Similar projects

+ Search all projects