Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Economie

Geplaatst 14 jul. 2021
Project ID: YIS010008
Plaats
Helmond
Duur
9 maanden
(14 jul. 2021 - 30 apr. 2022)
Uren/week
25 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 1-8-2021 om 12:00


De uitdaging ….

Als beleidsadviseur Economie heb je een vooraanstaande rol bij het realiseren van economische ambities in de stad. Het gaat vaak om projecten die de ruimtelijke aspecten van economie raken en essentieel zijn voor de economische agenda op de middellange termijn. Je focust ligt op het versterken van de topsectoren in Helmond: FoodTech, Automotive en Slimme Maakindustrie. Samen met collega’s en partners op gemeentelijk, regionaal, provinciaal en landelijk niveau werk je aan een sterk ecosysteem, waar ondernemers kunnen innoveren en floreren. Daarbij is het nodig om strategische kansen te kunnen vertalen naar de praktijk, en vice versa. Jouw kennis kan daarnaast ook ingezet worden op andere kansen en knelpunten zoals arbeidsmigratiecirculaire economie en klimaat- en energievraagstukken. Helmond heeft innovatieve, spannende projecten zoals Brainport Smart District, de slimme wijk annex living lab, waar ze op een andere manier naar (ook) economische opgaven kijken.

 

Je verbindt intern partijen en enthousiasmeert bedrijven, ondernemersorganisaties, onderwijs en maatschappelijke partners in het realiseren van economische opgaven. Je hebt oor en oog voor ondernemers, investeert in een goede relatie en weet uitstekend om te gaan met hun vragen. Je adviseert en bedient het bestuur op uitstekende wijze.

Je bent ambassadeur van Helmond en zet de stad op de kaart in netwerken en samenwerkingsverbanden in toptechnologie-regio Zuidoost-Brabant. Je hebt oog voor de verschillende belangen die in deze dynamische regio spelen en weet op basis daarvan strategisch te adviseren. Je bent in staat complexe projecten te leiden. Als inspanningsleider sta je voor programmatisch werken en verbindt je programmamanagers en projectleiders. Je communiceert helder en beknopt; kunt goed luisteren. Je maakt heldere afspraken en komt die na.


De ideale kandidaat beschikt over..

• Een afgeronde WO-opleiding; 

• Een brede ervaring met het thema economie en overheid; 

• Aantoonbare successen op het gebeid van beleidsvorming –en uitvoering; 

• Analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;

• De vaardigheid om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten