Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur Economie (zzp)

Geplaatst 17 mei 2022
Project ID: YIS000768
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 mei 2022 12:30

Startdatum inzet: 1-6-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 36

Schaal 11 cao gemeenten

 

Ben jij de ambassadeur en adviseur die zich graag wil focussen op de economische ontwikkeling van Helmond ? Werk jij graag in multidisciplinaire teams en heb jij een natuurlijk talent om draagvlak voor je visie te creëren?

 

De uitdaging

Als beleidsadviseur Economie heb je een vooraanstaande rol bij het realiseren van economische ambities in Helmond. Het gaat vaak om het ontwikkelen van beleid en uitvoeren van projecten die bijdragen aan de doelen uit de recent vastgestelde Economische Visie Helmond 2030. Bijvoorbeeld het lokaal en regionaal ontwikkelen van bedrijventerreinen, de kansen en knelpunten rond de thema’s arbeidsmigratie of onderwijs en arbeidsmarkt, circulaire economie en klimaat- en energievraagstukken. Als beleidsadviseur kijk je integraal naar deze opgaves en je weet ze te verankeren in ambities rondom de schaalsprong van de stad en de Brainportregio.

 

Je gaat actief aan de slag met het thema circulaire economie en de verduurzaming van bedrijventerreinen. Je verbindt intern partijen en enthousiasmeert bedrijven, ondernemersorganisaties, onderwijs en maatschappelijke partners voor het bereiken van resultaten binnen dit thema. Je bent in staat complexe projecten te leiden en hebt daarbij oor en oog voor ondernemers, investeert in een goede relatie en weet uitstekend om te gaan met hun vragen.

 

Je bent daarnaast een ambassadeur van Helmond en zet de stad op de kaart in de regio, waaronder nadrukkelijk in het Stedelijk Gebied Eindhoven. Je hebt oog voor de verschillende belangen die in deze dynamische regio spelen en weet op basis daarvan strategisch te adviseren. Om te kunnen anticiperen, signaleer je ook trends en kansen, zowel binnen als buiten je directe werkveld. Je communiceert helder en beknopt; kunt goed luisteren. Je maakt heldere afspraken en komt die na. Je adviseert en bedient het bestuur op uitstekende wijze.

 

De afdeling

Als beleidsadviseur Economie opereer je vanuit de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O) in een energiek en dynamisch team van professionals, dat met enthousiasme werkt aan de ontwikkeling van de stad Helmond. Gemeente Helmond zorgt voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers optimaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen ze samen met partners en stakeholders, integraal en vraaggericht: van buiten naar binnen. Het netwerk staat centraal en de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving geven richting. 

 

De ideale collega heeft de volgende kennis, ervaring en competenties:

·       WO werk- en denkniveau;

·       een brede ervaring met het thema economie en overheid;

·       aantoonbare successen op het gebeid van beleidsvorming en -uitvoering;

·       bekend met de regio en bij voorkeur een actief netwerk van bedrijven, overheden en gelieerde organisaties in Zuidoost-Brabant en/of Stedelijk Gebied Eindhoven;

·       affiniteit met ontwikkeling van werklocaties en circulaire economie;

·       analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;

·       de vaardigheid om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen;

·       drive om samen met collega’s en partners in de stad resultaten te bereiken en impact te maken. 

 

Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en ondernemers. De focus ligt meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten