Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur buitenruimte (zzp)

Geplaatst 12 feb. 2024
Project ID: YIS 9150152
Plaats
Waddinxveen
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 12 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2024 13:00

Inschaling:11 (senior)

Gewenste startdatum: z.s.m. 

Verwachte duur van de opdracht: voor de duur van de projecten, huidige planning 31-12-2024

Aantal uur per week (min/max): 24 uur per week

 LET OP; ZZP'ERS MET EEN V.O.F. KUNNEN NIET WORDEN AANGEBODEN (voor geen enkele opdracht op deze website), ENKEL ZZP'ERS MET EEN EENMANSZAAK OF BV (WAARBIJ DE ZZP'ER ENIG AANDEELHOUDER OF BESTUURDER IS)

Indien je mag mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw.


De gemeente Waddinxveen zoekt talent

In Waddinxveen werken we iedere dag aan een aantrekkelijke gemeente. Hiermee hebben en houden we een veilige en gezonde leefomgeving en een goede buitenruimte om fijn in te wonen, werken en recreëren. Voor een goede samenhang tussen gebruik, inrichting en beheer van de leefomgeving zijn we op zoek naar een beleidsadviseur duurzame leefomgeving. Heb je ervaring met het ontwikkelen van beleid op dit onderwerp? Wil je ook invloed op de manier waarop dit vorm krijgt in de buitenruimte? Heb je zin om het beleid voor de openbare ruimte en natuur verder vorm te geven? Lees dan vooral verder.

 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur duurzame leefomgeving ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het beleid voor de buitenruimte en natuur. Dit doe je niet alleen. Je werkt samen met je collega’s in het ruimtelijk domein en het sociaal domein om te zorgen dat gebruik, inrichting en beheer van de buitenruimte zodanig zijn dat iedereen mee kan doen, de ruimte uitnodigt tot beweging en klimaatadaptief en biodivers is.

 

Je bent vanuit de buitenruimte betrokken bij de actualisatie van de omgevingsvisie en gebiedsontwikkelingen. Je vertaalt strategisch beleid naar de beheerpraktijk en omgekeerd. Je vertaalt in dat geval de maatschappelijke behoefte naar strategisch niveau. Je stelt als onderdeel van de Omgevingsvisie de visie Duurzame Leefomgeving op. Daarnaast ontwikkel je een visie op natuur- en recreatiegebieden. Ook dit is een onderdeel van de Omgevingsvisie. Tot slot werk je dit verder uit in omgevingsprogramma’s op het gebied van buitenruimte en natuur en in regels die kunnen landen in het omgevingsplan. Dit doe je niet alleen, maar samen met je collega’s en de samenleving. Voor speelruimte loopt bijvoorbeeld een pilot samen beslissen met de gemeenteraad en de samenleving. Hier ben jij de trekker van.

 

Wat betekent dit concreet?

  • Je adviseert het management en bestuur;

  • Je draagt bij aan de Planning & Control cyclus

  • Je bent opdrachtnemer van de (nog op te stellen) visie op de duurzame leefomgeving, visie op natuur- en recreatiegebieden en het speelruimteplan.

  • Je levert inhoudelijke en procesmatige bijdrage in brede zin aan het team openbare ruimte en natuur;

  • Op strategisch niveau (omgevingssensitiviteit) bied je ondersteuning aan de beheerders en adviseurs openbare ruimte

  • Je ondersteunt en adviseert op het gebied van inhoudelijke beleidsthema’s over de buitenruimte.

 

Wat breng je mee?

Je bent gewend om te opereren binnen een dynamische, politieke context en je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een gemeente. Het overbruggen van tegengestelde belangen gaat jou dan ook goed af. Je denkt mee met collega’s en kan ook out of the box denken. Tegelijkertijd beschik je over overtuigingskracht en durf je ook een “nee” te verkopen.

 

Verder breng je het volgende mee:

•          Je hebt ervaring als beleidsadviseur binnen het ruimtelijk domein en met het opstellen van (gebieds)visies en uitvoeringsprogramma’s

•          Je hebt kennis bestuursprocessen en van de verschillende thema’s in de buitenruimte

•          Je hebt kennis van de Omgevingswet en bent op de hoogte van de ontwikkelingen en van de wet- en regelgeving op het gebied van de buitenruimte.

•          Je beschikt over het vermogen om over de vele vakgebieden die raken aan de buitenruimte heen te kijken en kan daarbij hoofd- en bijzaken scheiden.

•          Omdat je flexibel bent kun je snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, tussen beleid en uitvoering en tussen politiek en inwoners.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten