Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleid visie kinderopvang (ZZP)

Geplaatst 25 nov. 2021
Project ID: YIS 9104768
Plaats
Waddinxveen
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 dec. 2021
Einde: 28 feb. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 30-11 12:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Startdatum voorkeur: zsm (1 jan heeft niet de voorkeur maar is bespreekbaar)

Duur opdracht: 3 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 12-16 uur (uren zijn bespreekbaar)

Schaal: 11 (gemeente cao)

 

Opdracht

Het opstellen van een integrale visie op kinderopvang in Waddinxveen, zowel wat betreft de kwaliteit als het aanbod van kinderopvang. In de visie moet ook tot uitdrukking komen wat de rol van de gemeente is ten aanzien van kinderopvang.

 

Aanleiding

Het belang van goede kinderopvangvoorzieningen is groot. Aan de ene kant haalt dit belemmeringen weg voor ouders om aan het werk te gaan. Hierin heeft de gemeente een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen vroeg in beeld zijn zodat eventuele achterstanden kunnen worden ingelopen. Als gemeente stimuleren we ouders daarom om hun peuters naar de peuteropvang te brengen.

 

Er zijn signalen die erop wijzen dat er een tekort aan plaatsen in de kinderopvang is in Waddinxveen. Het vinden van geschikte huisvesting wordt benoemd als één van de factoren die hierin een rol speelt. Met het groeiend aantal inwoners neemt de vraag naar kinderopvang toe.

 

In 2020 is door een schoolbestuur een verzoek bij de gemeente ingediend voor een meerjarige vrijstelling van het zogenoemde vorderingsrecht voor een schoolgebouw. Het vorderingsrecht geeft het college de bevoegdheid om een leegstaande ruimte te vorderen voor andere maatschappelijke, culturele en recreatieve doeleinden. Het honoreren van het verzoek van een meerjarige vrijstelling stelt het schoolbestuur in staat een langdurig huurcontract af te sluiten met een kinderopvangorganisatie. Een meerjarig contract is veelal een voorwaarde van een kinderopvangorganisatie om te investeren in een schoolgebouw om daarmee kinderopvang in een schoolgebouw mogelijk te maken.

 

Naar aanleiding van dit verzoek is door de gemeenteraad in 2020 besloten om de “Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Waddinxveen 2017” dusdanig te wijzigen dat een meerjarige vrijstelling mogelijk is.

 

Interactief

Het opstellen van een visie dient in samenspraak met de betreffende onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties te gebeuren.

 

Planning en tijdsinvestering

De visie dient in het 1e kwartaal in de gemeenteraad te worden vastgesteld. De geschatte tijdsinvestering per week is max 16 uur gedurende de periode van heden tot en met het 1e kwartaal.

 

Flexibiliteit van inzet

Omdat in de uitvoering van de opdracht ook de betrokkenheid van onderwijs- en kinderopvangorganisaties nodig is, wordt de doorlooptijd van de opdracht voor een deel bepaald door de beschikbaarheid van de vertegenwoordigers van deze organisaties. Dit vraagt van de opdrachtnemer dat deze gedurende de uitvoering van de opdracht een zekere mate van flexibiliteit in de beschikbaarheid heeft, waarbij het uitgangspunt is dat de inzet gemiddeld 16 uur per week is.

 

Ervaring met kinderopvang / onderwijs is een harde eis.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten