Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beheerder infrastructuur, Dienst Uitvoering Onderwijs (zzp)

Posted Oct 3, 2022
Project ID: YIS 9121694
Location
Groningen , Groningen
Duration
6 maanden
(Oct 12, 2022 - Apr 11, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
0 - 80 €/hr
Application Deadline: Oct 6, 2022 9:30 AM

Dienst Uitvoering Onderwijs

Uren per week: 36,00

Standplaats: Groningen

Max tarief: € 80,00

Startdatum inzet: 12-10-2022

Einddatum inzet: 11-4-2023

 

Je bent met een team van specialisten verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het correct werken van een aantal producten binnen het Messaging and Collaboration cluster (WPD-MaC). Het gaat hier dan met name om het (proactief) beheer van Exchange 2016 en Skype for Business 2015. Waarbij in eerste instantie het zwaartepunt bij Exchange ligt. Kennis van Skype is een pre. De huidige Skype omgeving gaan we dit jaar migreren naar MS Teams. Deze producten beheren voor DUO en OCW.
Daarnaast is het cluster verantwoordelijk voor SharePoint, MIM, MDM (Citrix) en Printing. Je lost complexe problemen en incidenten op en draagt daarbij zorg voor structurele oplossingen. Eventueel participeer je in infrastructurele projecten die betrekking hebben op een van de producten van WPD-MaC.
 

 • We zoeken een ervaren en allround Exchange en/of Skype beheerder/ontwikkelaar met een aantal jaren concrete werkervaring op het gebied van Messaging en Collaboration.
 • We zoeken een beheerder die een actieve bijdrage kan leveren, die gestructureerd werkt en goed gedocumenteerd werk levert. Hierin neem jij het initiatief en laat jij een proactieve werkhouding zien. Jij neemt tijdig maatregelen om de continuïteit en de leverbetrouwbaarheid van de dienstverlening te waarborgen.
 • Jij beschikt dan ook over goede communicatieve vaardigheden om zowel collega’s als afnemers tijdig te informeren over de te leveren dienstverlening. Je bent bij voorkeur bekend met het werken in scrumteams en kent de agile principes.Werkzaamheden:
 

 • Technisch beheer op Exchange (en Skype for Business/MS Teams).
 • Oplossen complexe problemen en incidenten op de Exchange (en Skype for Business/MS Teams) omgevingen.
 • Opleveren installatiehandleidingen, configuratiehandleidingen en werkinstructies.
 • Bijwerken documentatie, zoals bestaande technische ontwerpen.
 • Voorbereidingen tbv pre-productie, uitvoeren en evalueren.
 • Patch werk in de avonduren.


Achtergrond opdracht:
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk. Als organisatie die werk maakt van goed onderwijs is DUO een betrouwbare, meedenkende partner voor opdrachtgevers. DUO voert als expert op het gebied van financiële en administratieve processen en als kenner van het onderwijsveld, correct en efficiënt wet- en regelgeving uit.


Over de afdeling Werkplekdiensten


De afdeling WPD is binnen DUO gepositioneerd onder de afdeling Infrastructuur & Exploitatie (I&E) binnen de directie ICT Supply. De directie ICT Supply bestaat uit een technische infrastructuur afdeling en een software ontwikkel afdeling. De afdeling WerkPlek Diensten bestaat uit twee clusters. WPD-EUC(EndUser Computing) en WPD-MAC (Messaging and Collaboration). WPD-EUC is onlangs verdeeld naar 2 teams, omdat DUO tevens de werkplek voor het ministerie van OCW technisch heeft ingericht. WPD-EUC is oa belast met het beheer van 6000 werkplekken op zowel de hoofdlocatie in Groningen, hoofdlocatie ministerie van OCW in Den Haag, en overige locaties verspreid over Nederland. Het betreft hier hoofdzakelijk een VDI-werkplek op basis van VMware View. De werkplek wordt ontsloten middels een Thin Client(DUO). Op de toetslocaties wordt nog gebruik gemaakt van fat-clients. Requirements:

 • Recente werkervaring aantoonbaar in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare omgeving met Exchange 2016
 • Recente werkervaring aantoonbaar in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare omgeving met Skype for Business Server 2015
 • MBO+/HBO werk- en denk niveau. ICT gerelateerde opleiding op CV.


 

Aanvullende kennis:

 • Kennis van en werkervaring met Exchange 2010, Exchange 2016.
 • Kennis van en werkervaring met Microsoft Teams en/of Skype for Business 2015.
 • Windows 2008/2012/2016/2019
 • Scrum / Agile / ITIL / ISM ervaring/kennis.

Similar projects

+ Search all projects