Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance BAG beheerder (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2022
Project ID: YIS 9125028
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
40 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 dec. 2022
Einde: 5 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2022 12:00

Startdatum: Half jan.

Duur: tm eind juni 23

Inzet: 36 uur

Schaal 8, CAO Gemeenten.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ivm zwangerschapsverlof is de gemeente Groningen op zoek naar een ervaren BAG beheerder met ook kennis van de BGT. Kennis en ervaring BAG hebben de hoogste prioriteit. De periode is van half januari t/m eind juni 2023.

 

De BAG staat voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Dit is een wettelijke registratie waarin alle gebouwen, stand- en ligplaatsen en adressen worden opgenomen. Hoe een object moet worden opgenomen is vastgelegd in wettelijke regels. Hierbij moet je denken aan dat er een omgevingsvergunning voor nieuwbouw of verbouw is aangevraagd en verleend. Het nieuwe object of de gegevens van de verbouwing, bijv. een nieuwe oppervlakte moeten in de BAG worden geregistreerd binnen een termijn van 4 werkdagen. Alle mutaties die hierop volgen, bijv. een melding start bouw of een gereedmelding moeten verwerkt worden. Indien een object gereed is gemeld wordt er een landmeter naar toegestuurd om het object in te meten. Ook deze inmeting moet in de BAG geregistreerd worden.

 

Omdat ook alle vergunningsvrije objecten geregistreerd moeten worden voeren wij jaarlijks een mutatiedetectie uit. Dit houdt in dat wij de luchtfoto van 2022 vergelijken met de huidige pandenkaart. Alle verschillen moeten worden uitgezocht of deze moeten worden opgenomen, wat de nieuwe oppervlakte en geometrie wordt. Dit moet in zowel de BAG als de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) worden verwerkt. Momenteel zijn wij hiermee bezig.

 Ook de gemeente Groningen werkt tegenwoordig hybride. Deze medewerker mag ook vanuit huis werken. Wel zouden zij graag zien dat deze persoon minimaal 1 keer per week op kantoor aanwezig is.


Een aantal vereisten

De kandidaat die de gemeente zoekt heeft in ieder geval ervaring in de BAG. Het is een pre als deze persoon ook kennis en ervaring van de BGT heeft. 

  • Ruimtelijk inzicht

  • Bouwtekeningen kunnen lezen

  • Op basis van luchtfoto’s kunnen bepalen of een object een voldoet aan de BAG definities

  • Het is een pre als deze persoon ook BGT kennis heeft

  • Ervaring met Neuron Stelsel Registratie

  • Ervaring met Microstation (pre)

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten