Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance assetmanager afval (zzp)

Geplaatst 3 jan. 2024
Project ID: YIS 9147345
Plaats
Sassenheim, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
65 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 jan. 2024 17:00

Startdatum inzet: 3-1-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Uren per week: 36,00

Max tarief: € 78,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Het beheer van de buitenruimte vraagt diverse aandacht van allerlei professionals. Op dit moment zijn we voor HLTsamen verder aan het ontwikkelen met team Beheer en we vragen versterking op diverse disciplines in dit team. Zo zijn we op zoek naar een assetmanager afval. Voorheen heette deze functie beleidsmedewerker, maar dit dekt niet de volledige lading. Als assetmanager zal je zorg moeten dragen voor het (laten) inzamelen en verwerken van afval in Hillegom, Lisse en Teylingen. Hier valt huisafval, openbare prullenbakken en straatreiniging onder. Dit doe je door vooruit te kijken, in- en externe ontwikkelingen te volgen en een toepasbare aanpak te ontwikkelen voor nu en in de toekomst. Je stuurt expliciet op maatschappelijke waarden en risico’s tegen aanvaardbare kosten.

Dit ga je doen

In samenwerking met de beheerder en toezichthouder draag je als assetmanager afval zorg voor het beheer en onderhoud van alle middelen voor afvalinzameling en verwerking in Hillegom, Lisse en Teylingen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de juiste advisering van de bestuurders en uitvoering van vastgestelde doelen, ambities en kaders rondom afval. Je bent namens de drie gemeenten het strategisch en beleidsmatig aanspreekpunt voor de asset afval. In de praktijk betekent dit met name dat je:


  • Voorziet in een integrale aanpak en omgang met ontwikkelingen in de buitenruimte (denk aan klimaatadaptatie, participatie, duurzaamheid, economie etc.);

  • Strategisch meerjarige Onderhoudsprogramma’s opstelt;

  • Zorg draagt voor een juiste uitvoering van gemaakte keuzes;

  • Innovatie geleid en tot uiting laat komen in beheer;

  • (mede) bepaald hoe om wordt gegaan met afval;

  • (meerjarige) programmering maakt van het onderhoud aan inzamelmiddelen;

  • (gedelegeerd) opdrachtgever bent voor multidisciplinaire projecten in de openbare ruimte;

  • Aanspreekpunt bent voor diverse wethouders;

  • Beheer laat aansluiten op politieke keuzes, budgettaire afwegingen, wet- en/of regelgeving, kwaliteitsnormen en effectmetingen.



Jouw profiel

De assetmanager typeert zich als:

  • Verbinder: de assetmanager is de verbindende factor tussen verschillende partijen. Zij/hij waar de partijen aan werken en kan initiatieven koppelen aan elkaar en aan het beleid van de gemeenten. Zij/hij heeft inzicht in maatschappelijke processen, vraagstukken en beleidseffecten.

  • Strateeg: de assetmanager denkt na over de toekomst, houdt rekening met zaken in het verleden en maakt de juiste keuzes in het heden. Zij/hij weet snel overzicht te maken en te bedenken hoe zaken een wisselwerking hebben. De assetmanager betrekt bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen waarbij sprake is van mogelijke tegenstrijdige belangen.

  • Planner: de assetmanager is continue bezig met het afstemmen van plannen, ontwikkelen en benodigde ingrepen. Daarin zoekt zij/hij samenwerking met collega’s en kijkt verder dan haar/zijn eigen asset. Het meest optimale moment ligt mogelijk verder dan zij/hij voor ogen heeft, maar integraliteit maakt een optimaler resultaat. Zij/hij zorgt voor afstemming en samenhang ten aanzien van beleid dat tactisch van aard is en een korte doorlooptijd heeft.

  • Schrijver: de assetmanager is grotendeels verantwoordelijk voor het beleid voor haar/zijn vakgebied. Zij/hij werkt dus ook zaken uit en neemt de tijd om gemaakte afwegingen en keuzes inzichtelijk te maken door dit te documenteren en uit te schrijven. Zij/hij ontwikkelt beleid op een breed beleidsterrein met maatschappelijk impact

Functie-eisen

  • HBO werk-/denkniveau

  • Rijbewijs B

  • Communicatieve spreek- en schrijfvaardigheid op C1 niveau

  • Werkervaring en (aantoonbare) affiniteit met vakgebied afval en/of grondstoffengebruik

  • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectiecriteria

  • Een (positieve) Verklaring Omtrent Gedrag is vereist voor het uitoefenen van een functie bij HLTsamen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten