Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance archiefspecialist (zzp)

Geplaatst 14 dec. 2022
Project ID: YIS 9125498
Plaats
Lelystad, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 dec. 2022 17:00

Startdatum: 9 januari 2023 (of zodra een VOG beschikbaar is)

Einddatum: 30 juni 2023

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 9 Cao Gemeenten


Ben jij…

een ervaren archiefspecialist met werkervaring in diverse gemeenten?

Heb je goede kennis van DMS-systemen, de archiefwet, archiefopschoning en het zelfstandig uitvoeren van projecten en grote archiefklussen? Dan zijn wij zijn op zoek naar jou.


Het team

Het team Digitaal Informatie- en Archief beheer (DIA) is belast met de zorg voor en het beheer van digitale documenten en speelt een belangrijke rol in de uitrol van het digitaal procesgericht werken binnen de gemeente Lelystad. Er is een verschuiving van werkzaamheden gaande, van uitvoerend, naar ondersteunend en adviserend.

Het team zet zich in om een hedendaagse informatievoorziening aan te bieden die de organisatie en de burgers zo optimaal mogelijk tot dienst kan zijn. Via het programma “Lelystad Digitaal 2025” zet de gemeente Lelystad volop in op het verder digitaliseren en automatiseren van de informatievoorziening. De daarbij behorende ambities hebben grote invloed op de werkwijze binnen de gemeente Lelystad. Team DIA ondersteunt dit proces.


Wat ga je doen

Het voornaamste doel van deze opdracht is de archiefbewerking en overbrenging van het archiefblok van de jaren 2000-2009. Het betreft het bewerken van deze analoge dossiers naar een beschrijvende inventaris i.v.m. de overdracht aan het regionaal historisch centrum (Het Flevolands Archief). Je ziet toe op de compleetheid en kwaliteit van deze dossiers en voert alle voorkomende werkzaamheden uit die voor de overbrenging en eventuele opschoning van dit archiefblok noodzakelijk zijn.


Wat wij in jou zoeken


  • Een relevante afgeronde opleiding en ruime aanvullende kennis van en ervaring in het vakgebied; 

  • Kennis van de archiefwet en overige relevante wet- en regelgeving, de richtlijnen en procedures van de gemeentelijke organisatie, haar zaken en zaaktypen; 

  • Ruime aantoonbare ervaring in archiefbewerking en overbrenging van archieven.

  • Inzicht in geautomatiseerde informatiesystemen, zoals zaaksystemen en Document Managementsystemen;

  • Kennis van de eisen die worden gesteld aan zowel een analoog als digitaal archief;

  • Bekend met het gebruik van kwaliteitsnormen en informatiesystemen; 

  • Accuraat en resultaatgericht; 

  • Zelfredzaamheid en flexibel; 

  • Integer;

  • Nauwkeurig, analytisch en besluitvaardig.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten