Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance arbeidsjurist (zzp)

Geplaatst 18 mei 2022
Project ID: YIS 9114953
Plaats
Gouda
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 15 aug. 2022
Einde: 9 dec. 2022
Tarief
90 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 jun. 2022 14:00

Startdatum: 15 augustus 2022

Duur opdracht: t/m 9 december 2022

Mogelijkheid tot verlenging: ja

Aantal uren week (min/max): 24

Goede kandidaten worden zodra ze zijn voorgedragen, aangeboden aan de opdrachtgever.

Thuis werken is grotendeels mogelijk mits kandidaat bij sessies waarbij persoonlijk ontmoeten waardevol is bereid is naar Gouda te komen. Dit wordt onderling afgestemd.

 

Als arbeidsjurist bij de gemeente Gouda ben jij dé adviseur en specialist op het gebied van wet- en regelgeving ten behoeve van medewerkers, medezeggenschap en politieke ambtsdragers. 

Samen met de collega’s van de afdeling HRM draag jij bij aan goed, prettig en professioneel werkgeverschap. Medewerkers en bestuurders kunnen zich zo optimaal richten op inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden van onze mooie stad Gouda. Als jij vooral denkt in mogelijkheden en tegelijkertijd ook duidelijk adviseert als iets echt niet kan, dan ben jij een echte #smaakmaker en begroeten we jou graag snel als tijdelijke nieuwe collega!

 

Wat ga je doen:

De arbeidsjurist adviseert gevraagd en ongevraagd over het brede terrein van het arbeidsrecht. 

Dat kan gaan over individuele casuïstiek, maar gaat ook over organisatieontwikkeling en de rol van de medezeggenschap en de vakorganisaties. Ook ben je de vraagbaak voor vragen over de rechtspositie van burgemeester en wethouders. Jij volgt de ontwikkelingen vanuit de cao, het arbeidsrecht en overige uitvoeringsinstanties op de voet en weet deze ontwikkelingen te vertalen naar de gemeente Gouda. Je denkt in oplossingen, je vindt het leuk als we met elkaar gezamenlijk iets realiseren. Je weet wat er kan en mag en hebt er ook een neus voor als we zaken in gang zouden zetten die minder handig zijn of echt niet kunnen.

 

Tijdens deze tijdelijke opdracht neem je de taken van onze vaste arbeidsjurist waar. Zaken waar jij je – naast bovenstaande algemene werkzaamheden – in ieder geval mee gaat bezighouden zijn:

·       De (afronding van de) implementatie van een nieuw personeelssysteem (HR21) in samenwerking met de projectleider en bureau Leeuwendaal;

·       In samenwerking met onder meer directie, OR en/of vakorganisaties actualiseren van ons personeelshandboek;

·       Het samen met de HR adviseurs opstellen van vaststellingsovereenkomsten & communicatie met juridische vertegenwoordigers afhandelen.

 

Met wie werk je samen?

In het dagelijks werk heb je nauw contact met de collega’s van de HRM-afdeling. De HRM-adviseurs zijn de schakel tussen jou en de leidinggevenden. Daar waar nodig schakel je ook zelf met de leidinggevenden over ingewikkelde casuïstiek of probeer je in het contact met medewerkers bij te dragen aan een passende oplossing. Je schakelt makkelijk en soepel met onze collega’s van de Personeels- en Salarisadministratie voor wat betreft het omzetten van nieuwe wetgeving in praktische uitvoering. Je hebt afstemming met de wethouder, gemeentesecretaris en hoofd HRM. Daarnaast stem je ook geregeld af met de medezeggenschap en de vakorganisaties en de procesomgang die daarbij hoort. Daar waar nodig ben jij de linking pin naar een geschillencommissie en/of een externe advocaat. 

 

Jij bent:

Wij zoeken een nieuwe collega die enthousiast wordt om juridische vraagstukken op een goede wijze tot een oplossing te brengen. Je bent praktisch waar het kan, onafhankelijk waar het moet en bewaart de rust en het overzicht in situaties die spannend kunnen zijn. Je bent in ieder geval een collega met wie het prettig samenwerken is!

 

Verder heb je: 

·       Een academisch werk- en denkniveau;

·       Relevante opleiding en tenminste 5 jaar actuele werkervaring op het terrein van het arbeidsrecht waarvan tenminste één jaar bij een gemeente;

·       Kennis en inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur;

·       Goede communicatieve (mondeling en schriftelijk) en sociale vaardigheden;

·       Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte instelling.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten