Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance analist veiligheid (zzp)

Geplaatst 9 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129942
Plaats
Velsen, Noord-Holland, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 24 apr. 2023
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
70 - 86.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 apr. 2023 12:00

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 27-3-2024

Uren per week: tussen de 20 en 32 uur

Standplaats: Velsen

Functieschaal 11

Max tarief: € 86,50

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Over ons

Veiligheid is een onderwerp dat sterk leeft in Velsen. Het raakt onze inwoners en ondernemers en daarmee ook de gemeenteraad, onze organisatie en ook de (lokale) media is vaak nauw betrokken.

Samen met partners als de politie, het Openbaar Ministerie, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland, de Veiligheidsregio Kennemerland, de Omgevingsdienst IJmond en de Bedrijven Investeringszone Havengebied IJmuiden werken wij samen om de veiligheid in de gemeente te waarborgen en waar mogelijk te vergroten.


Het team Bestuur en Veiligheid, onderdeel van team Advies en Strategie, werkt aan verschillende veiligheidsthema’s. Denk hierbij aan ondermijning, jeugd en veiligheid, zorg en veiligheid en crisisbeheersing. Wat wij hierin doen communiceren wij zo helder mogelijk naar buiten toe. Dat is een belangrijk onderdeel van onze publieke taak.

Dit ga je doen

In ons werk hebben wij te maken met veel informatiebronnen. Het gaat dan niet alleen om de gemeentelijke informatie, maar juist ook om de informatie die bij onze veiligheidspartners aanwezig is. Dit maakt het soms lastig om de benodigde informatie te verkrijgen en dit vervolgens goed te duiden en van de juiste context te voorzien.

Wij zijn daarom op zoek naar iemand die ons komt versterken om de informatiepositie van de gemeente op de verschillende veiligheidsthema’s beter vorm te geven. Als informatieanalist ben jij verantwoordelijk voor het analyseren van informatie over fenomenen die zich voordoen op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Je verzamelt hiervoor informatie vanuit uiteenlopende databronnen. Op basis van je analyse kom je in samenwerking met de collega’s met een advies voor een (integrale) aanpak in een casus of op een fenomeen.

Jouw analyses kunnen bijdragen aan:

 het vervullen van onze regierol op het gebied van openbare orde en veiligheid;

 het maken van onderbouwde keuzes als het gaat om prioritering en het inzetten van interventies;

 de beantwoording van raadsvragen en persvragen;

 het effectief inzetten van de capaciteit;

 het vroegtijdig signaleren van problemen;

 het data gestuurd kunnen inzetten van maatregelen (op wijkniveau); en

 gericht in gesprek gaan met de partners.

Naast je werk als analist kun je ook ingezet worden bij piket. Dit betekent dat je gemiddeld eens per zes weken een week lang 24/7 bereikbaar bent voor spoedeisende zaken als adviseur van de (loco)burgemeester.


Wie ben jij?

Onze ambities zijn hoog. Net zoals de ambities van de burgemeester en de gemeenteraad. Hoewel je nog niet aan alle gestelde eisen voldoet, wil je wel graag leren en ga je dan ook graag vol overgave en enthousiasme aan de slag met analyses op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Jij kunt goed analyseren, maar je neemt ook graag initiatief. Je ziet kansen en grijpt ze graag met beide handen aan. Je zoekt hierin bewust de samenwerking met collega’s. Samenwerken is voor jou dan ook vanzelfsprekend.


Daarnaast breng jij het volgende mee:

 Je hebt een academisch werk- en denkniveau (een opleiding criminologie is een pré);

 Je hebt affiniteit met het onderwerp openbare orde en veiligheid;

 Je hebt inzicht in de maatschappelijke en bestuurlijke context van de aanpak van (ondermijnende) criminaliteit;

 Je weet hoe om te gaan met kwantitatieve (data) en kwalitatieve analyses;

 Je hebt kennis over de praktische toepasbaarheid van de wet- en regelgeving omtrent privacy of de bereidheid je hierin te verdiepen;

 Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten