Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ambtelijk opdrachtgever (zzp)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: YIS 9157350
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 3 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Startdatum inzet: 3-6-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024 (optie tot verlengen)

Let op: 16 uur, mogelijk verdeeld over 3 dagen, maandag, dinsdag en donderdag

Aantal jaren aantoonbare ervaring: minimaal 5.


Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Capelle aan den IJssel is een dynamische gemeente met ambities en investeringen in het fysieke domein.

Over de afdeling Stadsontwikkeling

Als collega van Stadsontwikkeling ben je lid van een groep van zo’n 130 energieke vakfanaten. Bij Stadsontwikkeling maken we de woon-, werk- en leefomgeving van Capelle nóg kwalitatiever. We weten wat hard werken is en maken mooie beleidsproducten en projecten!

Onze afdeling bestaat uit 4 units. Dat zijn: projecten; duurzaamheid, milieu en wonen; ruimtelijke ontwikkeling; en grondzaken, geo en economie. Het unithoofd projecten blijft verantwoordelijk voor de persoonszaken van de unit waarin circa twintig collega’s werken. Gezien de werkbelasting van het unithoofd zoeken we een ambtelijk opdrachtgever. Het gaat om het opdrachtgeverschap van projecten op het gebied van vastgoed, gebiedsontwikkeling en grondexploitaties in de gemeente Capelle aan den IJssel. Je wordt als ambtelijk opdrachtgever verantwoordelijk voor circa twaalf projecten. De projecten zijn uiteenlopend van aard en complexiteit. Van verkenningsfase, opstellen van gebiedsvisie, naar aanbesteding en realisatie.

Over de ambtelijk opdrachtgever

Als ambtelijk opdrachtgever ben je de schakel tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie. Je hoofdtaak is het realiseren van een opdracht binnen heldere overeengekomen kaders.

Je bent een klankbord voor de projectleiders bij het maken van de juiste keuzes. Je creëert en bewaakt de ruimte waarbinnen projectleiders slagvaardig kunnen handelen: je voorziet hen van heldere kaders, noodzakelijke middelen en strategische sturing. Je bent escalatieniveau voor projectleiders en eerste aanspreekpunt voor de wethouder.

Je ziet toe op de planning van de werkzaamheden en bewaakt de voortgang. Je neemt beslissingen over tussentijdse besluiten en je legt verantwoording af in het portefeuillehouders overleg.

Ervaring en competenties

  • Je hebt een afgeronde opleiding op universitair niveau en beschikt over een relevant netwerk.

  • Daarnaast beschik je over aantoonbaar ruime ervaring als opdrachtgever in het aansturen van vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling en grondexploitaties.

o Je beschikt over een uitstekende bestuurlijke antenne en kunt je goed inleven in het maatschappelijke veld.

o Vanuit je inhoudelijke expertise kom je snel tot de kern en weet je projectmanagers te motiveren om het resultaat te behalen. Je stuurt op strategisch niveau op voortgang en vermindering van kwetsbaarheden.

o Je bent besluitvaardig. Bij tegenslagen is het jouw taak om te besluiten wat er gedaan moet worden om de schade te beperken of het probleem op te lossen. Je bent een kritisch adviseur die in staat is verwachtingen te managen, helder te communiceren en tegenwicht te bieden.

o Je bent een teamplayer en intrinsiek gemotiveerd om tot samenwerking en verbinding van belangen en mensen te komen. Je kan goed samenwerken met zowel interne als externe partijen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten