Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance allround communicatieadviseur organisatieontwikkeling (zzp)

Geplaatst 2 mei 2024
Project ID: YIS 9156951
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
85 - 92 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 mei 2024 14:00
  1. Start en einddatum: zsm tot einde jaar

  2. Aantal uur: 24-32

  3. Optie tot verlenging: ja tot er een vaste medewerker is gevonden

  4. Functieschaal: 11

  5. Graag motivatie, beschikbaarheid en vakantieplannen opnemen in het CV

  6. Hybride werken: is mogelijk, maar er wordt wel flexibiliteit gevraagd om ad hoc op locatie samen te kunnen komen met het team

  7. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Dit ga je doen

We nemen je graag mee in de week van communicatieadviseur organisatieontwikkeling:

Als communicatieadviseur organisatieontwikkeling is geen week - of eigenlijk dag - hetzelfde! Maandag begint met de weekstart samen met het projectteam.


Jouw opdracht: het communicatieplan organisatieontwikkeling tot leven brengen. Een grote verantwoordelijkheid! Jullie spreken de stand van zaken van de verschillende acties door en brainstormen over een aantal ludieke interne acties. In de middag spar jij met de directie en teammanagers. Dinsdag start de dag met het updaten van het HLTplein (intranet). In dit proces is het meenemen van collega’s essentieel HLTplein is hier een belangrijk communicatiemiddel voor. Over tools gesproken; in de middag ga je aan de slag met de toolbox voor collega’s. Woensdagochtend staat er een overleg gepland waarin verschillende werkgroepen binnen communicatie samenkomen. Jij probeert haakjes te vinden met de verschillende projecten zodat de echte synergie ontstaat. In de middag ben je vrij en stap je op je racefiets voor een rondje door de bollenvelden. Donderdag staat in het teken van het communicatieplan voor de volgende fase. Ook jij past leren, verbeteren en ontwikkelen toe en analyseert het vorige plan en de resultaten. De leerpunten verwerk je in dit nieuwe plan! Vrijdag heb je een overleg met een bureau. Je hebt een opdracht uitgezet voor het ontwikkelen van een aantal info graphics die het bureau aan je presenteert. Daarna heb je een interview met een collega over haar ervaringen met het ontwikkelplan van haar team voor het personeelsblad. Na de lunch geef je feedback op de concepten van het bureau, maak je een begin met het interview, werk je wat mails weg en is het tijd voor een welverdiend weekend. 

Wat je verder allemaal doet als communicatieadviseur organisatieontwikkeling:

  • Plannen van het papier af laten komen. Misschien wel dé belangrijkste taak in deze functie. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat wij een lerende organisatie worden. En plannen op de plank dragen daar niet aan bij!

  • Stakeholders managen. HLTsamen is ambtelijk gefuseerd, bestuurlijk niet. Dat maakt dat er verschillende gremia en belangen zijn. Aan jou de taak om alles in goede banen te leiden. En geloof ons - dat is geen eenvoudige klus! Natuurlijk doe je dat samen met het projectteam

  • Adviseren. Zowel gevraagd als ongevraagd adviseer jij collega’s over communicatie rondom organisatieontwikkeling.

  • Je creativiteit de vrije loop laten. Jij vertaalt het communicatieconcept naar verschillende middelen die ervoor zorgen dat collega’s meegaan in de ontwikkeling. Van tekst tot mailing en van spel tot poster; jij bent een soort creatieve ideeënmachine.

  • Verbinden. Een lerende organisatie is meer dan een communicatie- of implementatieplan. Jij legt verbinding met andere projecten en collega’s om ervoor te zorgen dat het plan echt leeft!

Jij bent een creatieve doener met verstand van verandercommunicatie. Iemand die blij wordt van samenwerken en het leuk vindt om anderen te inspireren en te adviseren. Je bent flexibel en past gemaakte plannen aan op de situatie - een echte pragmatist!


En daarnaast beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een papiertje met daarop ‘communicatie’

  • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie (gemeentelijke ervaring is een grote pré)

  • Ervaring met verandercommunicatie

  • Ervaring met agile samenwerken

  • Gemeentelijke ervaring vereist

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten